Karnından çıktı

Art arda geçirdiği ameliyatların sonuncusunda, karnından havlu büyüklüğünde bez çıkan kadın hatalı ameliyatı gerçekleştirdiğini iddia ettiği doktor ve hastaneden şikayetçi oldu.

Karnından çıktı

Emine Arslan'ın avukatları Ebru Koçyiğit ve Ali Küçükali aracılığı ile savcılığa sunduğu suç duyurusunda bulundu. Avukatların suç duyurusu dilekçesine göre olay şu şekilde gelişti: 

34 yaşındaki bir çocuk annesi Emine Arslan geçtiğimiz Eylül ayında 5 aylık hamileyken kontrol için Pendik'te özel bir hastaneye gitti. Doktoru M.U. yaptığı kontrolde Arslan'a bebeğinin karnında öldüğünü ve yumurtalıklarında 2 adet kisti olduğunu belirterek ameliyata alınması gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra doktor M.U. hastasına bebeğinin ve her 2 kistinin de alındığını belirtti. Ameliyat sonrası verilen patoloji raporunda tek bir kistten bahsedilmesi üzerine şüphelenen Arslan doktoruna durumu sorduğunda her şeyin kontrolü altında olduğuna dair cevap aldı. Günler geçtikçe acıları artan kadın hasta, yeniden doktoruna gitti ve doktoru kendisine ağrılarının normal olduğu söyledi. Yataktan kalkamayacak duruma gelen Arslan bir devlet hastanesinde muayene olmaya karar verdi ve 22 santimlik kisti olduğunu öğrendi. Devlet hastanesi Emine Arslan'ı bir üniversite hastanesine sevk etti. 


KARNINDAN HAVLU BÜYÜKLÜĞÜNDE GAZLI BEZ 

Üniversite hastanesinde kistinin büyüklüğünü gören doktorlar Arslan'ı acil olarak ameliyata aldı. Doktorlar ameliyat devam ederken Arslan'ın karnında dalak altına doğru uzanan 25 santim çapında başka bir kitleye rastladı. Ameliyat sonrası hastaya verilen raporda 25 santim çapındaki bu kitlenin bir bez olduğu ve Arslan'ın karnından çıkarıldığı belirtildi. 

HAVLU BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BEZİ GÖRÜNTÜLEDİ

Üniversite hastanesinin raporunda unutulan bezin büyüklüğü ve özellikleri şöyle anlatıldı: "25x25x2,5 santimetre boyutunda, bej-kahverenkli, üzerine yumuşak dokuların yapıştığı yabancı cisim (gazlı bez)"

Öte yandan ameliyatla alınan bezi laboratuvarda gören Adil Arslan ve akrabası gördüklerini cep telefonu kamerasına da kaydetti. 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Avukatlar savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde ilk ameliyatı gerçekleştiren doktor M.U.'nun, Arslan'ın şikayetlerine rağmen onu muayene etmemesi ve karnındaki gazlı bezi farketmemesinin akıl almaz bir ihmal olduğunu belirterek hasta kadının ölüme terk edildiğini ifade etti. Karında unutulan bez nedeniyle Arslan'ın organlarının da iltihaplandığını belirten avukatlar, vücutta yabancı cisim unutulmasının başlı başına bir kusur sayıldığını kaydetti. Şüpheli doktor hakkında "Hekimliğin kötü uygulanması", "Kasten yaralama", "Güvenin kötüye kullanılması" suçlarından soruşturma başlatılmasını ve dava açılmasını talep eden avukatlar hastanenin de ruhsatının iptal edilmesini istedi. Arslan'ın karnından çıktığı belirtilen havlu büyüklüğündeki gazlı bezin fotoğrafı, hastane raporları ise dosyaya delil olarak sunuldu.. Savcılık konuya ilişkin başlattığı soruşturmada doktoru şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. 

YARIM MİLYON LİRA TAZMİNAT DAVASI

Emine Arslan'ın avukatları ayrıca doktor ve hastane hakkında da Anadolu Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak ev işlerini dahi yapamayacak hale gelen Arslan için 5 bini maddi, 500 bini ise manevi olmak üzere toplamda 505 bin lira tazminat davası da açtı.

KARNINDAN BEZ ÇIKAN KADIN : ÖLMÜYORUM AMA SÜRÜNÜYORUM

Kameranın karşısına çıkmayı istemediğini söyleyen Emine Arslan sağlık durumu ve başına gelenle ilgili soruyu şöyle yanıtladı. 

"Ev işlerini dahi yapamıyorum. Ölmüyorum ama sürünüyorum. Bir unutkanlık yüzünden boydan boya kesildim. Davamın peşindeyim. Bezin çıktığı yerin üzerine hala yatamıyorum. Ufak bir üşütmede doktora gidiyorum. Ameliyattan sonraki sıkıntılarım devam ediyor" 


"GÜN GEÇTİKÇE AĞRILARI VE SANCILARI ARTTI"

Emine Arslan'ın eşi Adil Arslan DHA kameralarına yaptığı açıklamada eşinde 2 adet kist bulunduğunu belirterek, "Eşim hamile olduğu için bu kistleri doğumla birlikte alacaklardı. Çocuk karnında 5 aylıkken ölünce acilen ameliyata alındı. Ameliyatta 2 kist ve bebek alındı fakat eşimin ağrıları 40 gün sonra da geçmemişti. Yeniden ultrasona soktuk ve 17 santimlik kist olduğu görüldü. Bunun üzerine ilk ameliyatı yapan doktorun yanına gittik 'siz bu kisti almadınız mı' diye. Kisti aldığını söyledi. Gün geçtikçe eşimin ağrıları ve sancıları arttı, karnı şişmeye başladı" dedi.

"2 BUÇUK AY KARNINDA BUNUNLA YAŞADI"

Sonrasında bir devlet hastanesinde doktorun Emine Arslan'ı acil olarak ameliyata aldığını belirten Adil Arslan, "Bir saat sürmesi gereken ameliyat 5-6 saat sürdü. Bunun sebebi ise eşimde bir önceki ameliyattan kalan büyük gazlı bez diye tabir ettikleri anormal büyüklükte bir bez çıkmasıydı. Bu bez vücudun bütün organlarına yapışmış. Karnından havlu çıktığına dair görüntüleri, söylemleri bize bir gün sonra doktorlar açıkladı. Bu unutulacak, affedilecek bir hata değil. Eşimin karnından çıkan bez küçük bir çocuğun üzerine örtebileceğimiz yorgan gibi. 2,5 ay karnında bununla yaşadı" diye konuştu. 

HASTANE : HANGİ AMELİYATTAN KALDIĞINI SORUŞTURMA ORTAYA ÇIKARACAK

Öte yandan ameliyatın gerçekleştiği özel hastanenin Başhekimi DHA muhabirine verdiği bilgide doktor M.U.'nun hastanelerinde yarı zamanlı çalıştığını ve hastanın karnında ameliyatta unutulduğu belirtilen bezin türünün kendi hastanelerindeki ameliyatlarda kullanılmadığını kaydetti. Arslan'ın daha önce 2 kez başka bir hastanede operasyon geçirdiğini öğrendiklerini söyleyen Başhekim, gazlı bezin ne zamandır Arslan'ın karnında ve hangi ameliyattan kalmış olduğunun soruşturma aşamasında ortaya çıkacağını belirtti. 

DHA
<< Önceki Haber Karnından çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER