DÜZELTME- Büyükkılıç: Çeşmelerinden su içilen şehiriz


"Büyükkılıç: Çeşmelerinden su içilen şehiriz" başlıklı haberimizde, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sehven Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yazılmıştır. Haberi tekrar düzenleyip servis ediyoruz.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin, çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, "Bu şehir halkı için bir nimettir. Erciyes Dağımızın Kayserililere bir hediyesidir. Bugün büyükşehirlerin tamamına yakınında içme suyu yerine damaca suyunu, şişe suyunu içme suyu olarak kullanılmaktadır." dedi.

Dünya Su Günü sebebiyle açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı, dünya genelinde kutlanan bu özel günün amacının ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanması olduğunu hatırlattı. Kayseri ilinin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olduğunu bildiren Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin içme suyu kaynakları bakımından şanslı olduğunu ve Erciyes Dağı'nın bu nimetinden yararlandığını, çünkü su kaynakların eriyen kar suları ile oluştuğunu kaydetti.

İçme suyunun kaynaktan çıktıktan sonra doğrudan ev ve iş yerlerine verilmediğini, birçok işlem ve çalışma sonucunda tüketiciye ulaştırıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, açıklamasını şöyle tamamladı: "Kayserimiz çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerdendir. Bu şehir halkı için bir nimettir. Erciyes Dağımızın Kayserililere bir hediyesidir. Bugün büyükşehirlerin tamamına yakınında içme suyu yerine damaca suyunu, şişe suyunu içme suyu olarak kullanılmaktadır. Ama Kayserimizde günlük olarak tükettiğimiz su ile içme suyunun kaynağı aynıdır yani ev ve işyerindeki çeşmelerimizdir. Üstelik temizliği, tadı ve kokusu ile örnek gösterilen bir sudur. Bunun için kıymetini bilelim ve israf etmeyelim." CİHAN
<< Önceki Haber DÜZELTME- Büyükkılıç: Çeşmelerinden su içilen şehiriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER