DÜZELTME-Meslek örgütleri gazetecilere saldırıyı kınadı


Sayın Abonemiz,
Haberimizdeki "Nazilli Devlet Hastanesi'ne ait hasta nakil cankurtaranı" ifadesi, "112 cankurtaranı" olarak düzeltilmiştir.

Aydın'daki yerel Denge gazetesinin muhabirleri Mehmet Ali Cintosun ve Gülay Öztekin'in, boş olmasına rağmen kırmızı ışıkta durmadığı için haber yapmaya çalıştıkları 112 cankurtaranının şoförü tarafından darp edilmesine gazeteciler tepki gösterdi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkan Yardımcısı Cem Ulucan, saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ulucan, gazetecilerin kamu görevi yaptığının öncelikle kamu görevlileri tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Şener de gazetecilere dayılanmak ve efelenmekle meselelerin halledilemeyeceğini belirtti.

Gazeteciler Cintosun ve Öztekin, Efeler ilçesinde takip ettikleri bir toplantıdan sonra Fehim Bakkalhan'ın kullandığı, 09 AEC 38 plakalı cankurtaranın, yavaş gitmesine rağmen uyarı ışıkları açık olarak dokuz defa kırmızı ışık ihlali yaptığını gördü. Bir akaryakıt istasyonuna girince de fotoğraf ve görüntü çektiler. Buna tepki gösteren şoför Bakkalhan'ın, gazetecilere tekme ve yumrukla saldıdığı iddia edildi. Cintosun ve Öztekin'i, istasyon çalışanları kurtardı.

Saldırıyı kınayan AGC Başkanı Şener, "Görevlerini yapmaya çalışan gazetecilerin sorularına mantıklı cevap verilmesi gerekir. O görevli, 'Seni ilgilendirmez.' diyerek cevap veremez, polemiğe giremez, her şeyden önemlisi saldıramaz. Gazeteciler, herkesin hoşuna gidecek soruları sormak zorunda değil. Ambulans sürücüsü, 'Şu an hasta yok ama başka bir vakaya gidiyorum.' diyebilirdi ancak saldırmakla, dayılanmakla ve efelenmekle sorun çözülmez." dedi.

AGD Başkan Yardımcısı Ulucan da gazetecilerin sık sık böyle saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Hasta taşımamasına rağmen Nazilli'ye kadar toplam dokuz kırmızı ışık ihlali yapan ambulans sürücüsünün, kılık kıyafeti ve davranışlarında problem olduğu gayet açık. İnsanlara hizmet etmekle görevli kamu personelinin, öncelikle kılık kıyafet ve nezaket kurallarını bilmesi gerekir. Kamu görevlileri, hayatın normal akışı içerisindeki kuralların kendileri için de geçerli olduğunun bilincinde olmalı ve 'kamu görevlisi' zırhının arkasına saklanarak kuralları ihlal etmemelidir. Kaldı ki gazeteciler de kanunlarla korunan bir mesleği icra etmekte ve kamu görevi yapmaktadır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DÜZELTME-Meslek örgütleri gazetecilere saldırıyı kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER