'Düzenin değişmesi kolay olmayacak'

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Türk futbolunda düzenin değişmesinin kolay olmayacağını belirtti.

'Düzenin değişmesi kolay olmayacak'

Başkan Muharrem Usta, kulüp dergisindeki yazısında, "Gölgesinde bulunmaktan gurur duyduğumuz ulu çınarın, Trabzonspor'umuzun yarım asra yaklaşan tarihi boyunca elde ettiği başarılar kadar uğramış olduğu haksızlıklar da Türk futbol kamuoyunun malumudur" diye konuştu. Muharrem Usta, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumdan kurtulması gerektiğini belirtirken de şunları söyledi:

"SALİH'İN KIRMIZI KART GÖRMESİ DEĞİŞİMİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ"

"Özellikle son yıllarda çok daha belirgin şekilde ortaya çıkan Türk futbolunun çarpık yapısı, bugün itibariyle tek başına bizleri değil, tüm futbolseverleri rahatsız etmektedir. Bu anlamda giderek marka değeri düşen Türk futboluna kaybolan ilginin geri gelmesi gerekiyor. Futbolcumuz Salih'in kırmızı kartı, değişimin fitilini ateşlemiştir. Trabzonspor olarak, (Bu düzen değişecek) dedik. Lakin düzenin değişmesi çok kolay olmayacaktır. Takdir edersiniz ki yılların birikmiş sorunları bir anda çözülmez. Mücadele adım adım ilerlemektedir. Umut verici olan bizim anlayışımızın Kulüpler Birliği ve TFF çevrelerinde de kabul görmesidir."

"FUTBOL GÜZEL VE ADİL OYUN OLMALI"

Sözlerini sürdüren Başkan Usta, daha sonra şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un haklı itirazı, mevcut çarpık yapının sürdürülemez olduğu gerçeğinin herkes tarafından kabul edilmesi noktasında önemli bir adımdır. Trabzonspor'umuzu 'kökü tarihte olan geleceğe' hazırlarken bir yandan da Türk futbolunun temel aktörlerinden biri olarak, futbolun yeniden 'güzel oyun' ve 'adil oyun' olarak anılması noktasındaki çabalarımız artarak devam edecektir."

ÜMİTLE, AZİMLE, SABIRLA...

Açıklamasının sonunda kulübü içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini de vurgulayan Başkan Usta, son olarak şunları söyledi:

"Kulübümüzün yeniden yarışmacı bir kimliğe bürünmesi adına başlatmış olduğumuz restorasyon hamlemiz de büyük titizlikle sürmektedir. Taraftarımızın emin olmalıdır ki Trabzonspor, ekonomik ve idari anlamda yeniden yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak eskiden daha büyük sportif başarılara imza atmaya hazır hala gelecektir. Ümitle, azimle, sabırla..."

<< Önceki Haber 'Düzenin değişmesi kolay olmayacak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER