E-ticaretin yıllık cirosu 55 milyar lirayı aştı

E-ticaretin yıllık cirosu 55 milyar lirayı aştı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden satış yönteminin perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, 2015 yılı e-ticaret cirosunun 55 milyar lirayı aştığını belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken yazılı açıklamasında, "Türkiye'de 23 yıl önce hayatımıza giren internetin kullanıcı sayısı 46,2 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısı da 15 bini geçti. E-ticaret, geçen yıl yüzde 35 büyüme ve 55 milyar 284 milyon TL'lik satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası oldu. Esnaf ve sanatkârımızın yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olan bir yöntemdir. Artık teşvik verilirken teknoloji kullanımı belirleyici olacak." dedi.

E-TİCARET KULLANIMI ANADOLU'DA HIZLA GELİŞİYOR

Büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin hızla Anadolu'ya da yayılmaya başladığını kaydeden Palandöken, şöyle devam etti: "Yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini artık herkes öğrenmeye başladı. İnternetle büyüyen 24 yaş nüfusumuz 31 milyon 783 bin kişiye ulaşmış. Artık interneti kullanan yeni nesil tüketici portföyü var karşımızda. 2016 yılı Şubat ayında, 29 gün olmasına rağmen, artan internetten ödeme alışkanlıklarının etkisiyle 4,9 milyar TL tutarında e-ticaretten kartlı ödeme yapılmış. Bu veri önceki yılın aynı dönemine göre internetten kartlı ödemelerde yüzde 32 oranında artış gerçekleştiğini gösteriyor. Perakende ticaret yapanlar pazarlarını, müşteri sayılarını artırmak, markalaşmak hatta dünya piyasalarından müşteri bulmak için sanal siteler kurarak satış yapmaya başladılar. E-ticarette aracının olmaması, stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşürüyor. Bilinen büyük firmalar bile AVM'lerde yüksek maliyetle kiraladıkları dükkânlarından daha fazla ciroyu e-ticaret yoluyla sanal mağazalardan yapıyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber E-ticaretin yıllık cirosu 55 milyar lirayı aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER