e-YDS 2016/2 İngilizce alanında 13 Şubat'ta yapılacak


e-YDS 2016/2 İngilizce alanında, 13 Şubat'ta Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınava başvurular, 28 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında olacak. Sınav, saat 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek.

ÖSYM Başkanlığı, e-YDS'ye katılmak isteyen bir adayın, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebileceğini bildirdi. e-YDS'ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı (12 ay) boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engelleneceği ifade edildi.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 196, İstanbul'da 424, İzmir'de 80 olacak.

Ayrıca e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2016/2 kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesindan ulaşabilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber e-YDS 2016/2 İngilizce alanında 13 Şubat'ta yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER