e-YDS başvuruları başladı


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), e-YDS 2016/4, 16 Nisan 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak sınav başvurularının bugün başladığını bildirdi.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların 31 Mart - 4 Nisan 2016 tarihleri arasında olacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "6114 sayılı Kanun'un 3. maddesi 2. fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) uygulanmaya başlanan ve 2016 yılında da devam edecek olan e-YDS'lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanmıştır. Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00'da başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00'da sona erecektir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 196, İstanbul'da 424, İzmir'de 80 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber e-YDS başvuruları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER