Eaton işçileri greve gittiler

Çerkezköy Eaton Polimer fabrikasında Petrol İş Sendikası ve işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri süreci, işverenin yaklaşımları nedeniyle çıkmaza girdi ve işçiler greve gitme kararı aldı.

Eaton işçileri greve gittiler

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Eaton Polimer fabrikasında Petrol İş Sendikası ve işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri süreci, işverenin yaklaşımları sebebiyle tıkandı. Bunun üzerine, 1500 Eaton işçisi 17.06.2015 tarihi itibariyle greve başladı.

Greve gitmeden bir kaç gün önce yürüyüş yapan ve işvereni greve gideceklerine dair uyaran İşçiler basın açıklaması da yaptılar. Basın açıklamasını, Petrol İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı okudu. Eaton işvereninin, toplu sözleşme sürecinde olumsuz tavır takındığını söyleyen Baranlı, bunca yıldır Eaton'u Türkiye'nin en büyük işletmelerinden biri haline getiren işçilerin hak ettiği tavrın bu olmadığını söyledi. Sürecin greve doğru yöneldiğini söyleyen Ahmet Baranlı, işçilerin haklı olduklarını ve hakları neyse onu alacaklarını söyledi. Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar ise şunları söyledi: "İşveren Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında bir ücreti bize reva görüyor. Biz açlık sınırı altındaki bir ücreti kabul etmiyoruz. Biz kararlıyız ve hakkımızı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Üyelerimizin bu haklı haykırışı her şeyi anlatıyor. Bundan böylede tavrımız kesin ve kararlı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün birlik ve beraberliğimizin örneğini verdik.17 Haziran’da da masaya oturum hakkımızı vermezlerse greve gideceğiz. Bu işverenin son şansıdır. Ve bizde son kez buradan işvereni uyarıyoruz.”
<< Önceki Haber Eaton işçileri greve gittiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER