Ebeveynler çocuk yetiştirmede yetersiz, desteğe ihtiyaçları var

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 15 2015
Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu 'Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması'nın sonuçlarını açıklandı. 'Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi' formu kapsamında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; Türkiye kamuoyunun yüzde 42'si ebeveynlerin çocuk yetiştirmekte başarısız olduğunu, yüzde 66'sı ise ebeveynlerin desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.
Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu 'Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması'nın sonuçlarını açıklandı. 'Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi' formu kapsamında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; Türkiye kamuoyunun yüzde 42'si ebeveynlerin çocuk yetiştirmekte başarısız olduğunu, yüzde 66'sı ise ebeveynlerin desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, kamuoyunun Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'ne ilişkin bilgi düzeyini, Türkiye'nin çocuk yetiştirmekte ne kadar başarılı olduğunu, anne-baba eğitiminin gerekliliğini, hangi kurumlar tarafından ne zaman verilebileceğini ve çocukların cinsel istismar gibi zarar görme durumunda haklarını nasıl aramaları ve kimlerden eğitim almaları gerektiğini değerlendirmek amacıyla Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Forumu düzenledi.

Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması, Eylül-Ekim 2015 tarihlerinde kentsel Türkiye'de 15 ilde 15 yaş ve üstü 1.237 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Elde edilen verilere bulgularına göre; Türkiye'de her 10 kişiden 2'si Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'nden haberdar. Haberdar olanların en fazla olduğu bölgeler yüzde 26 ile İç Anadolu ve Marmara bölgeleri. Güneydoğu Anadolu'da ise hemen hemen hiç kimse (yüzde 98) Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'nden haberdar değil.

Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'ni duyanların yüzde 56'sı Türkiye'nin bu beyannameyi imzaladığını biliyor. Bu konuyla ilgili farkındalığı en yüksek olan bölge yüzde 91 oranla Ege Bölgesi. Ege'yi yüzde 62 ile Marmara bölgesi takip ediyor. Yaş gruplarına bakıldığında ise farkındalığı en yüksek yaş grubu yüzde 65 ile 15-17 yaş grubu.

Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'de ebeveynlerin çocuklarını yetiştirme ve eğitme konusunda başarısız bulduklarını belirtenlerin oranı yüzde 42. Bölgelere bakıldığında, ebeveynleri başarısız bulanların en yüksek olduğu bölge yüzde 76 ile Ege Bölgesi. Ege'yi yüzde 48 ile Marmara Bölgesi takip ediyor. Ebeveynleri başarılı b

Bu haberler de ilginizi çekebilir