Economist dergisinden Erdoğan-Peker yorumu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 9 2021
Economist gazetesi, suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında yaşayan Sedat Peker'in iddialarını ve bu iddiaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı üzerindeki etkileri üzerine bir yazı yayımladı.
Economist gazetesi, suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında yaşayan Sedat Peker'in iddialarını ve bu iddiaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı üzerindeki etkileri üzerine bir yazı yayımladı.
"Hem Recep Tayyip Erdoğan'ın imajı hem de Türkiye'nin ekonomisi darbe alıyor" başlığıyla yayımlanan makalede, Türklerin kötüye giden ekonomik koşullarda "artık yüksek düzeylilerin karıştığı skandallara karşı daha az affedici olduğu" yorumu yapılıyor.
Makale, şu ifadelerle başlıyor:
"Bir an için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetini baltalama isteği ve bir de YouTube hesabı olan sürgündeki mafya lideri Sedat Peker'in başlattığı fırtınanın dinmesini ümit edecek sebepleri vardı.
"Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadığı düşünülen Peker, yolsuzluk, uyuşturucu madde trafiği ve AKP içindeki bazı suikastlerle ilgili suçlamalarını ortalığa saçmak için sosyal medyada videolar paylaşıyordu. Ancak 20 Haziran günü, yaşadığı ülkedeki yetkililerin 'suikast tehdidi' olduğu iddiasıyla video yayımlamaya ara vermesini istediklerini söyleyerek bir süre video yayımlamayacağını duyurdu.
"Ancak Erdoğan'ın rahat bir nefes almak için çok zamanı olmadı. Bir gün sonra, ABD Adalet Bakanlığı, Avusturya'da polisin Türk iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ı tutukladığını duyurdu. Korkmaz'ın adı da Peker'in videolarında geçiyordu."

ABD'nin Korkmaz'ı 133 milyon dolardan daha fazla kara parayı, Lüksemburg ve Türkiye'deki sahte hesaplar ve şirketler üzerinden aklamakla suçladığını hatırlatan yazıda, Korkmaz'ın ABD'nin Utah eyaletindeki Kingston kardeşlerle bağlantısını, bu karde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


