Eczacıbaşı VitrA'nın pasörleri: Olimpiyat görmek istiyoruz


Eczacıbaşı VitrA'nın iki önemli pasörü Asuman Karakoyun ve Nilay Özdemir, bundan sonraki kariyerlerinde bir olimpiyat görmeyi çok istediklerini söyledi.

Eczacıbaşı Kadın Voleybol takımı, CEV Avrupa Kupası zaferinin ardından 2015 Dünya Kulüpler şampiyonluğunu da kazandı. Zürih'te düzenlenen finalde önce ev sahibi Zürih Volera'yı 3-1 mağlup eden temsilcimiz, sonrasında yıldızlar topluluğu Rus temsilcisi Dinamo Krasnodar'ı yine aynı skorla devirip kupaya uzandı. Uluslararası arenada alınabilecek iki büyük kupayı müzesine götüren Eczacıbaşı VitrA için 2015 adeta altın bir yıl olarak geçti.

Bugün ise turuncu beyazlılar, medyanın karşısına geçerek o an yaşadıkları duygu ve mutluluklarını paylaştı. Eczacıbaşı VitrA'nın başarılı iki pasörü Asuman Karakoyun ve Nilay Özdemir, Cihan Haber Ajansı'na şampiyonluğu ve bundan sonraki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Avrupa şampiyonluğu bizim asıl hedefimizdi." diyen Asuman Karakoyun, "Ona erkenden ulaştık. Sonrasında biraz düşüşe geçtik. Bu biraz handikap oluşturdu play off sürecinde bizde. Biraz kendimize güvenimizi yitirmiştik açıkçası. Dünya Şampiyonası bizim için tam toparlanma süreci oldu ve sezonu iyi kapatmak için çok güzel nedenimiz vardı. Bunu da tüm turnuva boyunca geliştirerek çok güzel bir şekilde elde ettik." diye konuştu.

Gelecekte ki hedefleri hakkında ise Karakoyun, "En büyük hedefim bir olimpiyat görmek istiyorum milli takımla. İnşallah 2016'da gidebilirsek çok mutlu olacağım." dedi.

NİLAY ÖZDEMİR: 30 YAŞINDAYIM BİR OLİMPİYAT GÖRMEK İSTİYORUM

Takımın bir diğer önemli pasörü Nilay Özdemir'de Eczacıbaşı VitrA'daki ilk senesinde muhteşem bir başarıya imza attıkları için mutlu olduğunu belirtti. Eczacıbaşı gibi önemli bir takımın müzesinde eksik olan iki kupayı da getirdikleri için gururlu olduklarını kaydeden Özdemir, "Çok mutluyuz bu aileye bunu yaşattığımız için." ifadelerini kullandı.

'Bundan sonra ki hedeflerin neler?' sorusuna ise gülerek cevap veren başarılı pasör, "30 yaşındayım. Milli takıma başlayacağız (gülüyor). Bir olimpiyat da oynamak isterim. Muhteşem olur." dedi.

Sezonun kırılma noktası olarak ise Nilay, "Şampiyonlar Ligi'nin altılı finalinde Volero Zürih'i çok zor başladığımız altın sette 5-1'den geri dönüp yenemeseydik ne Final Four'a çıkabilirdik ne Avrupa Şampiyonu nede Dünya Şampiyonu olabilirdik. Kırılma noktası bence orasıydı." olarak değerlendirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Eczacıbaşı VitrA'nın pasörleri: Olimpiyat görmek istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER