Eczane soygunları kamerada

İstanbul’da dün gece nöbetçi bir eczaneyi soyduktan sonra polisle girdikleri silahlı çatışmayla yakalanan 5 kişi azılı suçlu çıktı.

Eczane soygunları kamerada

Şüphelilerin daha önceden hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak, molotof bulundurmak, kasten yaralama, oto hırsızlığı, kundaklama gibi suçlardan polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi. Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin 3 nöbetçi eczane gaspı, bir tekel büfesi soygunu, ayrıca iki market gaspı yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen silahların balistik incelemesi sürüyor.


İstanbul polisi daha önce Sultangazi'de meydana gelen nöbetçi eczane ve market gaspı olayları üzerine önlem aldı. Dün gece 50. yıl mahallesinde nöbetçi bir eczaneye girerek silah tehdidi ile 2 bin lira çalan şüpheliler dışarı çıktıklarında kendilerini bekleyen polisle karşılaştı. Polisin “durö ihtarına ellerindeki silahları ateşleyerek karşılık veren şüpheliler kaçmaya başladı. 

Ancak bir sokak bile uzaklaşamayan şüphelilerden 3’ü ayaklarından vurularak yaralı olarak yakalandı. Arkadaşlarının vurulduğunu gören diğer şüpheliler otomobille kaçmaya çalışırken 1 kilometre sonra kaza yapınca gözaltına alındılar. Ayaklarından vurularak yakalanan 3 şüpheliye ise olay yerine ambulans beklenirken ilk müdahaleyi soydukları eczacı yaptı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin adeta suç makinesi oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden Y.E.'nin (18) daha önceden hırsızlık, İ.E.'nin (26) uyuşturucu madde bulundurmak, Ş.K.'nin (20) molotof kokteyli bulundurmak, kasten yaralama, oto hırsızlığı, C.A.'nin (25) uyuşturucu bulundurmak, 3 adet kundaklama, M.Ö.'nün (19) ise toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhafelet suçlarından polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Ş.K. ve M.Ö'nün bir terör örgütünün gençlik yapılanması ve sempatizanları listesinde adının bulunduğu belirtildi.

SOYGUNCULARIN GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ EYLEMLER

Polis soruşturmasında şüphelilerin şu ana kadar gerçekleştirdikleri eylemlerde tespit edildi.
13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde bir markette silahlı soygunda bir miktar paranın çalınması
21 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir eczanenin silahla soyulması ve bin lira paranın gasp edilmesi
25 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir marketten silahlı gasp
28 Şubat 2016 tarihinde 75.yıl mahallesinde bir tekel bayinin gasp edilmesi
02 Mart 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde nöbetçi bir eczanenin silahla soyulması
17 Mart 2016 tarihinde Sultangazi, 50.yıl mahallesinde nöbetçi bir eczanenin silahlı soyulma olayı 


<< Önceki Haber Eczane soygunları kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER