Eczane soygunu kamerada


Sultangazi'de nöbetçi eczaneyi soymaya çalışan silahlı 5 kişi ile polis arasında çatışma çıktı. Soygunculardan 3'ü yaralı olarak olay yerinde, 2'si ise polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan araştırmada aynı şahısların çeşitli tarihlerde 5 soygun gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Şahısların soygun anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgilere göre 50. Yıl Mahallesi D Caddesi'nde nöbetçi olan Hayat eczanesine yüzlerinde maske ve ellerinde pompalı tüfek bulunan 5 şüpheli içeri girdi. Kısa bir süre sonra ihbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri soyguncuları gözaltına almak istedi. Ateş eden saldırganlar ile polis arasında çatışma çıktı. Saldırganlardan Y.E. (18), M.Ö. (19), Ş.K. (20) yaralandı. Araca binerek kaçmaya çalışan İ.E. (26) ile C.A. (25) polisin takibi ile yakalandı.

Eczane önünde yaralanan 3 saldırgana ilk müdahaleyi soymaya kalkıştıkları eczane çalışanlarının yaptığı öğrenildi. Ekipler bölgede incelemesinde saldırganlara ait 2 pompalı tüfek ile onlarca boş fişek ele geçirildi.

Saldırganların daha önceden de uzun namlulu silah ve maske kullanarak Sultangazi'de 13 Şubat'ta market, 21 Şubat'ta eczane, 25 Şubat'ta market, 28 Şubat'ta tekel bayi ve yine 3 Mart'ta eczane soygunu gerçekleştirdikleri tespit edildi. Soygunlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; şahıslar aynı yöntemle 4 işyerine yüzü maskeli ve ellerindeki silahlarla girerek aldıkları paralarla kaçıyor.

Zanlılardan 'toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefetten' suç kaydı olan M.Ö. ile 'molotof bulundurmaktan' suç kaydı olan Ş.K'nın terör örgütü YDG-H üyesi oldukları öne sürüldü.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Eczane soygunu kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER