EDES kapsamında kabul edilen projelerin sözleşmeleri imzalandı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında 2015 yılında kabul edilen ve bu yıl uygulamaya konulacak 4 projenin sözleşmeleri törenle imzalandı.

Valilik Birlik Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gazi Baykaler, projeler hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı. Baykaler, Çankırı'nın 2014 yılında EDES programına dahil olduğunu, EDES 2014 kapsamında Çankırı'da 4 projenin uygulandığını ve tamamlandığını, projelerin toplam hibe tutarı 225 bin 971 TL olduğunu söyledi. EDES 2015 kapsamında Çankırı'da 4 proje uygulanacağının altını çizen Baykaler, "4 proje için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sağlanan hibe tutarı 167 bin 909 lira." dedi.

Vali Vahdettin Özcan, proje uygulayıcıları Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Seyfettin Turan ile hazırlanan protokolü imza altına aldı. Vali Vahdettin Özcan, imzalanan protokollerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Engelliler bizim önem verdiğimiz toplum kesimlerinden biri. O itibarla bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Önemli olan miktar değil, kaymakamlarımızın ve müdürlerimizin bu işe ilgi duymasıdır. Sayı inşallah artar. Ama bu bir başlangıç." ifadelerini kullandı.

EDES kapsamında kabul edilen projeler şunlar:

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelim Değil Hayallerim Büyük Projesi. 6 ay sürecek proje kapsamında Çankırı Gençlik Merkezi'ne üye bireyler ile engelli bireylerin kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif kurs faaliyetleri aracılığı ile yaşamlarında değişim ve gelişim sağlanması. Projenin amaç, engelli gençlerin sosyal yaşamda daha aktif hale gelip özgüven eksikliği yaşamamaları.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yeter ki Siz Engel Olmayın Projesi. 12 ay sürecek proje kapsamında engelliler ve engellilik hakkında kısa filmler çekilerek, Çankırı ve 11 ilçede ortaokul ve lise öğrencilerine seyrettirilip farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. Proje çıktıları 80 il valiliğine gönderilecek ve kısa filmler kamu spotu şeklinde TV'de yayınlanacak.

Kızılırmak Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Engelleri Aşma Sanatı Projesi. 10 ay sürecek proje kapsamında engelli bireylerin bağımsız olarak yaşamasına katkı sağlamak, ilçe halkının ön yargılarının ve olumsuz etkilerin önlenmesi için engelli bireylere yönelik müzik aleti çalma, el sanatları kursu açılması ve engellilerden oluşan mehter takımı kurulması. Proje sonunda sergi ve konserle gerçekleştirilen faaliyetlerin sunulması planlanıyor.

Çerkeş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arımı Yetiştiriyorum Balımı Topluyorum Projesi. 8 ay sürecek proje kapsamında arı yetiştiriciliği konusunda teknik ve uygulamalı olarak eğitimlerini tamamlayan engelli bireylerin kendi ürünlerini üretip satarak maddi kazanç sağlayabilecek. Ayrıca diğer engelli bireylere de örnek teşkil ederek topluma entegre olmalarını sağlamak. CİHAN
<< Önceki Haber EDES kapsamında kabul edilen projelerin sözleşmeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER