Edirne'deki eğitim kurumlarına polis destekli mezuralı baskın yapıldı


Edirne merkez, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde faaliyet gösteren eğitim kurumuna polis destekli baskın düzenlendi.

Kurulduğu günden bu yana elde ettiği başarılarla adını duyuran eğitim kurumlarında Edirne Sulh Ceza Hakimliği kararıyla arama işlemi başlatıldı. Karar doğrultusunda Edirne Valiliği'nin de onayıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü'nün organize ettiği baskın gerçekleşti.

Başarılı eğitim kurumlarındaki baskına İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Belediye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Halk Sağlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden görevliler katıldı. Görevliler sabah saatlerinde emniyet önünde toplanarak saat 09:00 sıralarında arama işleminin yapılacağı kurumlara dağıldı. Polis araçlarıyla kurumlara dağıtılan görevliler, kendi alanlarıyla ilgili denetimlere başladı.

Polis destekli baskın Edirne merkezde Özel Fatih-Serhat İlk ve Ortaokulu, Özel Edirne Balkan Temel Lisesi, FEM Akademi ile Özel Yavuz Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi'nde, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde ise FEM Dershanelerine yapıldı.

MEZURALI DENETMENLER İŞ BAŞINDA

Kuruldukları günden bu yana başarılarıyla adından söz ettiren kurumlar toplumun her kesimi tarafından ilgi görüyor. Eğitimdeki kalitesi ve sınavdaki başarılarıyla öğrencilerin ve velilerin tercih ettiği eğitim kurumları bugün baskına uğradı. 7 ayrı kurumdan onlarca görevli sabah saatlerinde girdikleri kurumlarda denetimlere başladı. Denetim sırasında ilginç görüntüler de yaşandı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra atanamayan öğrencilerin iş hayatına atılma hayaliyle eğitim gördüğü FEM Akademi Dershanesi'ne gelen görevlilerden iki tanesi eline mezurayı alarak duvarı ölçtü. Dershanenin caddeye bakanın cephelerini santim santim ölçen görevliler notlarını alarak içeri girdi.

AV. HAZIR: BASKIN HUKUKİ DEĞİL SİYASİDİR

Baskının yapıldığı eğitim kurumlarının avukatlarından Muhammet Enes Hazır, nefret ve ayırımcılık söylemlerinin yaygınlaştığı, hukukun tam anlamıyla askıya alındığı bu günlerde bazı özel eğitim kurumlarına denetim adı altında polis baskınlarının gerçekleştirildiğini söyledi. Av. Hazır, daha önce idari denetim adı altında gerçekleştirilen polis baskınlarının bugün de müvekkil kurumdaki hukuksuzluklar zincirinin son halkası ve proje olarak kurulan Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen arama kararı ile devam ettiğini kaydetti.

"Bu kararı verenler de uygulayanlar da buranın bir eğitim kurumu olduğunu bilmiyor mu?" diye soran Avukat, "Her şeyden önce şu gerçeğin bilinmesi gerekiyor. Müvekkil kurum bir eğitim kurumudur. Vatanına ve milletine saygılı, başarılarıyla ülkemizin insanını sevindiren öğrenciler yetiştirmektedir. Şu hususu hatırlatmak isteriz, müvekkil kurumu iki yıldır onlarca denetim yapılmasına ve herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemesine rağmen bu sefer polislerce baskın yapılması hukuki değil siyasidir." dedi.

'HUKUK TARİHİMİZDE KARA BİR LEKE OLARAK YER ALACAK'

Özel olarak kurulduğu kamuoyu tarafından bilenen Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yapılan baskının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne açıkça aykırılık teşkil ettiğini vurgulayan Avukat Hazır, "Bir adli soruşturma sürecinde siyasiler tarafından yapılan nitelendirmeler gerekçe yapılarak kararlar verilmesi yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını açık bir ihlali olarak da hukuk tarihimizde kara bir leke olarak yer alacaktır." diye konuştu.

Örgüt suçlaması yöneltilmek suretiyle müvekkil kurumda arama yapılmasına karar verildiğini ifade eden Av. Hazır, "Bunu herkes bilmelidir ki, herhangi bir sosyal ve ekonomik oluşumun örgüt olup olmadığına ne vali, ne emniyet, ne savcı ne Sulh Ceza Hakimliği, ne de Adalet Bakanlığı karar verebilir. Hal böyleyken bugün yapılan bu işlemler hukuki değildir. Yapılan bu hukuksuzluklarla ilgili tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız." açıklamasını yaptı.

Eğitim kurumlarında arama işlemi devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Edirne'deki eğitim kurumlarına polis destekli mezuralı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER