Edirne Valisi: Mülteci konusunda herkes yoruldu


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, mülteci konusunda herkesin yorulduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerine doğru umut yolculuğuna çıkan kaçak göçmenler ile Suriyeli mülteciler, Edirne'ye akın ediyor. Mülteci ve kaçak göçmenlerin geçişlerini engellemek amacıyla jandarma ve polis tarafından şehrin giriş ve çıkışlarında 7 gün 24 saat esasına göre kontroller yapılıyor. Yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen mülteci ve kaçak göçmenler güvenlik göçleri tarafından yakalanıyor. Suriyeli mülteciler ikamet izni aldıkları illere, kaçak göçmenler ise geri gönderme merkezine gönderiliyor.
Son bir gün içerisinde yapılan kontrollerde yakalanan 60 civarındaki sığınmacı otobüslerle geldikleri illere geri gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, mültecilere karşı şehirde 7/24 esaslı kontrolleri devam ettirdiklerini söyledi. Herkesin bu konuda yorulduğunu anlatan Şahin, "İnanın herkes yoruldu. Ama bunu bir ay daha devam ettireceğiz. Hem polis hem de jandarma yapıyor. Ama bu konuda çok iyi bir sınav verdi Edirne. Bu sınavı başarıyla tamamladık. Bundan sonra derece memnun olduğumu ifade ediyorum. İnşallah önümüzdeki gün onları da ödüllendireceğiz." dedi. Yeni bir gelişin olmadığını ifade eden Şahin, "İpsala tarafında vardı. 2 bin 100 kişi geldi. Onları da geri çevirmiş olduk. Şu anda yeni bir geliş beklenmiyor." açıklamasını yaptı.

Eylül ayı içerisinde Avrupa'nın kendilerini kabul edeceği düşüncesiyle Edirne'ye gelen 10 binin üzerindeki Suriyeli sığınmacıdan 7 bini ikna edilerek geri gönderildi. Kalan sığınmacılar ise 10 günlük bekleyişlerinin ardından ikna edilerek kaldıkları illere geri dönmek zorunda kalmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Edirne Valisi: Mülteci konusunda herkes yoruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER