Edirne Valisi Şahin: Biz ter de döktük kan da döktük

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 19 2015
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, barışta ter dökemeyenlerin savaşta kan döktüğünü belirterek, "Evet, biz ter de döktük, kan da döktük. Ama sonunda bir milyon metrekareye yakın olan memleketimizi korumasını bildik." dedi.
Edirne Valisi Şahin: Biz ter de döktük kan da döktük
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, barışta ter dökemeyenlerin savaşta kan döktüğünü belirterek, "Evet, biz ter de döktük, kan da döktük. Ama sonunda bir milyon metrekareye yakın olan memleketimizi korumasını bildik." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit çocuklarına tablet ve laptop dağıtıldı. 'Yalnız Değilsiniz Türkiye'nin En Büyük Ailesi' projesi kapsamında Tarihi Devecihan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, şehit çocukları, eşleri ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, bu memleketin zor şartlarda elde edildiğini belirterek, barışta ter dökemeyenlerin savaşta kan döktüğünü ifade etti. "Evet, biz ter de döktük, kan da döktük. Ama sonunda bir milyon metrekareye yakın olan memleketimizi korumasını bildik." diyen Şahin, son günlerde yaşanan terör saldırılarının kendilerini üzdüğünü kaydetti. Şahin, "Ama şunu ifade edeyim ki bu memleket hiçbir zaman boş değildir. Onların karşılığı verilecektir. Önceki olduğumuz o rahat günlere, huzurlu günlere yine kavuşacağımızı ümit ediyorum." diye konuştu.

Gönüllerin rahat ve müreffeh olmadığını ve böyle bir günde birlikte olduklarını anlatan Şahin şunları söyledi: "Biraz önce şehit üsteğmenimizin eşlerinin ifade ettiğini, açık söyleyeyim ben ifade edemem. O şehidin yerini hiçbir şey dolduramaz. Çok yerinde söyledi. Ne yapsak boştur. Onun yeri hep açık kalır. Dünyaları versen de açık kalır."

"Hayat müşterek olduğunda güzeldir. Birlikte güzeldir. Birliktelik olmadığı zaman o güzellik ortadan kalkar." diyen Vali Şahin, onların yalnız olmadığını gösteren bir proje vesilesiyle bir arada bulunduklarına anlattı. Yalnızlığın kolay olmadığını anlatan Şahin, "Yalnız çok zordur. Bir gün, iki gün, üç gün değil. Hep böyle devam eden ama ne yapacaksın, kader buymuş. Sadece sizlerle bir gün beraber olmak değil, çocuklarınızın devletin her zaman arkalarında bulu

Bu haberler de ilginizi çekebilir