Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin ağaç budama kursu sona erdi


Balıkesir'in Edremit ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nin Arıtaşı Mahallesi'nde açtığı "Ağaç Kesme ve Boylama" kursunu tamamlayanlara belgeleri dağıtıldı. Belgeleri Kaymakam Ali Sırmalı, Kaymakam Refiki Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Ertaş ve İlhan Yazar verdi.

Törende bir konuşma yapan Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, 7 Ocak ile 12 Şubat 2016 arasındaki kursa 27 kişinin katıldığını, toplam 56 saatlik kursu başarıyla tamamlayanların belge almaya hak kazandığını söyledi. Arıtaşı Mahallesi Muhtarı Ali Yavuz Tumay ise ormanla iç içe olduklarını belirterek, "Son yıllarda azalma olsa da yıllardır orman işiyle uğraşıyoruz. Bu eğitimlerle doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Yaptığımız işin, kendimiz ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha fark ettik. Aldığımız eğitimle ağaç kesme işinin daha dikkatli bir şekilde, kurallarına uygun yapılması gerektiğini öğrendik." dedi. Kaymakam Sırmalı da yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğunu vurgulayarak, ilçede yaygın eğitim olarak 286 kurs açıldığını, bunlara 6 bin 300 kişinin katıldığını söyledi.

Daha sonra kursiyerlerin belgeleri Kaymakam Sırmalı, Kaymakam Refiki Sarıdoğan, Başkan yardımcıları Ertaş ve Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Şahin Aydıncı, Orman İşletme Müdür Vekili Hüseyin Oğuzhan Okutan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Damar, Muhtar Tumay ve Arıtaşı Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kavlakoğlu tarafından verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin ağaç budama kursu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER