Edremit'in işgalden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlandı


Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Şehitlerin anıldığı törende, resmi programın dışında Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen geçit töreni de yapıldı.

Atatürk anıtına çelenkler koyulduktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Güventürk Yılmaz, diğer protokol mensupları, askeri erkân, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende askerî birlik. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı ve alkışlar eşliğinde yerini aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Saka, son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediğini belirterek, "Bugün güzel Edremitimiz'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Sözlerime başlarken son günlerde artan terör olaylarını ve son olarak Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, Iğdır ve Şırnak Cizre'de meydana gelen hain saldırıları lanetliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği, tüm hesapları bozacak ve hainleri mutlaka yenecektir. Tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

Ardından Göbelezoğlu Ortaokulu öğrencisi Damla Şahin ve Körfez Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Alkuş tarafından şiirler okundu. Bandırma Belediye Bandosu marşlar çaldı. Merkezi Edremit Kocaseyit Havalimanı'nda bulunan F&G Havacılık Uçuş Okulu pilotu Mustafa Gürer ise bir gösteri uçuşu yaptı. Daha sonra tribüne atlarıyla giden efeler, protokol mensuplarına Türk bayrağı hediye etti. Resmi program sona ererken dokuz yıl aradan sonra geçen yıl yeniden başlatılan tören geçişi yapıldı. Sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ve işletmeler, yaya veya arabalarıyla geçişe katıldı. Bazı arabalardan Türk bayrakları dağıtılırken güvercinler salındı. Ayrıca şapka, kalem, defter, kolonya ve şeker gibi hediye paketleri saçıldı.

Buradaki törenin ardından Kaymakam Sırmalı ve beraberindeki protokol üyeleri, belediyeye giderek Başkan Saka'yı ziyaret etti. Ayrıca daha önce duyurusu yapılan 11. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin, son günlerde yaşanan terör olayları sebebiyle iptal edildiği açıklandı. Akşam da camilerde şehitler için Mevlit okutulacak. Gümrük Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar, "Bayrağa saygı, teröre lanet" adı altında fener alayı düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit'in işgalden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER