Efkan Ala'dan polis ve jandarmaya resmen şok!

Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan, Veysi Ateş'in sunduğu "Özel Röportaj" programına katıldı. Efkan Ala burada yaptığı açıklamada asker ve polisi suçladı.

Efkan Ala'dan polis ve jandarmaya resmen şok!

Genelkurmay kaynaklı 'operasyonlara izin verilmediğine' ilişkin haberler ve belgelerin ortaya çıkmasının ardından AKP Hükümet'i yetkilileri topu güvenlik güçleri ve bürokratlara atma yarışına girdi. Dönemin Başbakan'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala da sorumluluktan kaçan ifadeler kullandı.

Muhalefetin valilerin operasyon için izin vermediği eleştirilerine cevap veren Efkan Ala, Çözüm Süreci'nde valilerin, Jandarmanın ve Emniyetin herhangi bir yetkisinin elinden alınmadığını söyledi. 

JANDARMANIN YA DA EMNİYETİN HERHANGİ BİR YETKİSİ ALINMIŞ MI

Ala şöyle konuştu:

Jandarmanın ya da Emniyet'in çözüm süreci boyunca herhangi bir yetkisi alınmış mı?Görevini aksatan oluş mudur? olabilir, yanlış yapan olmuş mudur? olabilir. Mesela kırsalda Jandarma tam yetkilidir. Şehirde Emniyet tam yetkilidir. Buralarda terörist faaliyetlerin aksamadan durdurulması için her türlü yetkileri vardır. Bunun ortadan kaldırılması için hiçbir düzenleme yapılmamıştır. Kara Kuvvetleri eskiden beri 1949 yılında çıkmış il idaresi kanunu o günden beri valiler eğer jandarmayla ve emniyete bir hadisenin ya da terör olayının giderilemeyeceğini düşünürlerse valiler talep eder diyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında Çözüm Sürecinde valilere verilen talimat gereği terör örgütüne karşı operasyon izninin verilmediğini söylemişti.







<< Önceki Haber Efkan Ala'dan polis ve jandarmaya resmen şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER