Efsane golcü Türk okulları gönüllüsü

Kızı Raya’yı Türk okullarına emanet eden Beşiktaş’ın ‘Kara Boğa’ lakaplı efsane golcüsü Daniel Amokachi, sosyal faaliyetlerde herkesten önde gidiyor. Türk eğitimcilerle omuz omuza çalışıp yardım kolisi paketliyor.

Efsane golcü Türk okulları gönüllüsü

Dünya futbolunun efsane ismi Daniel Amokachi, kızı Raya Amokachi’nin eğitim gördüğü Nijerya Lagos’ta bulunan Türk Okulu Nigeria Turkish International Colleges’in sosyal ve kültürel çalışmalarına katılarak eğitim ve yardım faaliyetlerine destek veriyor.  

MADDİ MANEVİ DESTEK VERİYOR Amokachi, kimi zaman okulun maddi ve manevi destek programlarına katılarak yardım paketlerinin hazırlanmasına katkı sunuyor. Kimi zaman ise ülkedeki Ufuk Diyalog Merkezi’nin etkinliklerine katılıyor. Amokachi geçtiğimiz günlerde Nijerya’daki Türk eğitim kurumu olan Nil Üniversitesi  bahçesinde geleneksel Türk sanatı olan Ebru yapma denemesinde bulundu. Amokachi, Ufuk Diyalog Merkezi’nin Nijerya’da artık bir gelenek haline getirdiği “Büyükelelçilikler Arası Futbol Turnuvası”nı organizasyonunda yer alıyor ve destekliyor. Türkiye’ye olan sevgisini sık sık dile getiren ısrarla vurgulayan Daniel Amokachi’nin kızı Raya’yı da ülkedeki Türk öğretmenlerine emanet etti. Raya Amokachi, Nijerya Türk Okulu Nigeria Turkish International Colleges’de (NTIC) eğitim görüyor.  

KIZI TÜRK OKULLARINA EMANET Kızının da Türk okulunda çok huzurlu olduğunu dile getiren Nijeryalı efsane, ülkesinde 5-6 tane Türk okulu bulunduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirtiyor. Türkiye’nin böyle kaliteli okulları ülkesinde açmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Amokachi özellikle Türk öğretmenlerinin Nijerya’da Türk misafirperverliğini, örf ve adetlerini çok iyi yansıttıklarını da sözlerine ekliyor.  

AVUKAT OLMAK İÇİN EĞİTİM ALIYOR Nigeria Turkish International Colleges’de orta birinci sınıfta eğitim gören Raya Amokachi, eğitim hayatını ÖZGÜR DÜŞÜNCE’ye anlattı. Amokachi, “Ben 11 yaşındayım. Nigeria Turkish International Colleges’e 9 yaşında başladım. Okulum bana çok şey kattı. Buradaki bütün öğretmenlerim çok iyi insanlar ve arkadaş canlısı. Okulun ortamı da çok güzel ve temiz. Bana anlatılan her şeyi anlıyorum. Bu okulan mezun olduktan sonra bilim kadını ve avukat olmak istiyorum. Okulum benim bu hedeflerime ulaşmamda bana çok yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ TAKIMIN HOCASI Nijerya’da 1972 yılında doğan Daniel Amokachi, Rangers Bee, Club Brugge ve Everton’da futbol oynadıktan sonra 1996 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. Amokachi, Siyah-Beyazlı takımda oynadığı 3 sezonun ardından futbol kariyerini noktaladı.  97 maçta 26 golü var Beşiktaş ile çıktığı 97 maçta 26 gol kaydeden Nijeryalı golcü, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası’nı birer kez kazandı. Nijerya Milli Takımı’nda 44 maçta 13 gol atan golcü oyuncu Premier Lig’de de 43 maçta 10 gol kaydetti. Amokachi halen Nijerya Milli Takımında yardımcı hocalık yapıyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Efsane golcü Türk okulları gönüllüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER