Efsane koç NBA All-Star 2016'yı değerlendirdi

16 yıllık NBA hayatına altı takım sığdıran deneyimli eski koç Neal Meyer, pazar gecesi oynanacak 65. NBA All Star’ı değerlendirdi.

Efsane koç NBA All-Star 2016'yı değerlendirdi

Her yıl basketbolun en güzel halini gözler önüne seren müsabakada Batı’nın en iyileri Doğu’nun yıldızlarıyla mücadele ediyor. İşte NBA'in Efsane koçu Neal Meyer'in gözünden bu seneki şovda yer alacak oyuncular hakkında kısa birkaç bilgi:

BATI'NIN EN İYİLERİ

Stephen Curry – 'Uzun' oyuncuların geçmiştekine göre daha az baskın olduğu bir NBA’de, 1.91 boyundaki Stephen Curry şut ve skor üretme becerileriyle ön plana çıkıyor. Son MVP, aynı zamanda NBA tarihinin tartışmasız en iyi şutörlerinden birisi. Oyunun her anında fark yaratabilme yeteneğine sahip. Hali hazırda üç sayı alanından gönderdiği isabetli atışlarla NBA lideri olan Curry, her oyunda neredeyse beş adet üç sayılık atış ve toplamda 30 sayılık ortalamasıyla göz dolduruyor. Hücumda rakipleri için ölümcül güce sahip Curry, geliştirdiği akıllı savunmasıyla en iyiler arasındaki yerini kazandı.

Kobe Bryant: İsmi anılınca bir çok otoritenin 'Bırakalım sayılar konuşsun' dediği ! Bu yıl, Kobe Bryant'ın 20 yıllık profesyonel yaşamında 18’inci NBA All Star olacak. NBA kariyerindeki istikrarı gerçekten dudak ısırtan cinsten. LA’de geçirdiği 20 sezonda Bryant beş şampiyonluk gördü ve bugün hepimizin bildiği ve tanıdığı süperstar tahtına oturdu. Gerçek bir Laker’lı olan Kobe’nin sezon başında emekliliğini duyurmasıyla, 2016 NBA All Star Bryant’ın çıkacağı son All Star oyunu olma özelliği kazandı. Dünyanın dört bir yanından gelen 1.9 milyon oyla Bryant, Pazar gecesi ilk beşte çıkarak basketbol oyununu ve mükemmel NBA kariyerini kutlayacak.

Kevin Durant: Durant bu sene kariyerinin yedinci NBA All-Star’a çıkacak. Bu bile tek başına Oklahoma City Thunder forvetinin kalitesi hakkında çok şey ifade ediyor. Ligin en iyi skorerlerinden birisi olan Durant, 2009 – 2014 yılları arasında beş sezonda tam dört kez NBA’nın en iyi skor atan oyuncuları sıralamasında ilk sırada yer aldı. Durant’ın mükemmel penetre kabiliyetinin yanı sıra boyalı alanın dışından potaya gönderdiği atışlar da çok başarılı. Taraftarlar hiç kuşkusuz 2.06 boyuyla etkileyici smaç kabiliyetine sahip Durant’tan Pazar gecesi Toronto’da bu yeteneklerini sergilemesini bekliyor.

DOĞU'NUN YILDIZLARI

LeBron James: NBA’nın en kapasiteli oyuncularından biri olan James, hem hücumda hem de savunmada fark yaratabilen bir oyuncu. Geçen sene Cleveland Cavaliers’i NBA Finallerine taşıyan James böylece kariyerinin beşinci NBA finalini oynamış oldu. 31 yaşındaki yıldız ligdeki 13. sezonunda istikrarı ve yetenekleriyle halen etkileyici sonuçlara imza atarak ligin en iyi oyuncularından biri olma unvanını hak ediyor. Her zaman mükemmel işler çıkaran James'in atletikliği, enerjisi ve liderliği Pazar gecesi Toronto'da Doğu'ya yardımcı olacak unsurların başında geliyor.

Paul George: Geçen yıl bacağının kırılması nedeniyle 76 maçı kaçıran George, bu sezon tam anlamıyla geri dönüş yaşıyor. Sekiz aylık iyileşme döneminin ardından 25 yaşındaki oyuncu, süperstar seviyesine geri döndüğünü ve üçüncü NBA All-Star için seçilmeyi hak ettiğini kanıtlıyor. Yıllar içinde George, NBA’nın en iyi savunmacılarından birisi olarak kendini geliştirdi ve Pazar gecesi Steph Curry’yi tutma görevi büyük ihtimalle George’da olacak. Ancak, kendine alan yaratma becerisine sahip, çabuk hızlanan ve tüm fırsatlarda smaç basmayı seven oyunuyla George aynı zamanda rakip savunmaya oldukça zor anlar yaşatan bir oyuncu.

Kyle Lowry: 29 yaşındaki point guard, Pazar gecesi takım arkadaşı DeMar DeRozan ile birlikte kendi taraftarının önünde mücadele edecek. Bu iki Raptor aynı zamanda ligin en yüksek skora ulaşan savunma oyuncuları olma özelliğine de sahip. Kendilerini geçtiğimiz ay Lowry’nin takımın en çok sayı alan oyuncusu olduğu O2’de Londra’da görme şansına erişmiştik. Sahadaki sert ve çevik oyunuyla, savunma yapılması en zor oyunculardan biri unvanına sahip olan Lowry, doğru zamanda topu elinden çıkarma ya da yayın ardından atış kullanmasına izin veren yaratıcı oyunuyla eline topu her aldığında rakip için büyük bir tehdit oluşturuyor. Sağlam bir savunma oyuncusu olan Lowry'nin pazar gecesi kendi taraftarlarını coşturacağından hiç şüphemiz yok.

CİHAN
<< Önceki Haber Efsane koç NBA All-Star 2016'yı değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER