Efsane şampiyondan öğrencilere 'çalışın' uyarısı


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) davetlisi olarak Erzurum'a gelen tüm zamanların en iyi haltercisi seçilen, 'cep herkülü' dünya rekortmeni Naim Süleymanoğlu, ilköğretim öğrencilerine 'Çalışın başarılı olun' çağrısında bulundu.

TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' kapsamında eğitim proğramı düzenlendi. Programa katılan milli sporcu Naim Süleymanoğlu, öğrencilerin ve davetlilerin ilgi odağı oldu. Konuşması için sahneye çağrılan tüm zamanların en iyi haltercisi öğrencilerden çalışıp başarılı olmalarını istedi. Başarının sırrının çalışmak olduğunu belirten Naim Süleymanoğlu, "Spor yapın. Çok çalışın. Çok çalışıp başarılı olun. Kendinizi keşfedin." dedi.

TMOK Genel Sekreteri Bilal Porsun ise yaptığı açıklamada, spor ahlâkı ve kültürü almış nesillerin yetişmesini istediklerini söyledi. Porsun bu amaçla bir buçuk milyon öğrenciyle buluştuklarını ifade etti.

Öğrencilerden spor yapmalarını ve fair play ahlakı ile kendilerine yön vermelerini isteyen Porsun, "Spor ahlakı ve kültürü ile kendinizi yetiştirin. Lisanslı sporcular olun. Erzurum şanslı bir şehir. Kış sporları için ideal bir şehir. Sizler çok çalışıp kış sporlarında olimpiyat şampiyonları çıkarın." dedi.

Daha sonra TMOK tarafından hazırlanan olimpiyat, çevre ve sporcu konulu sunumlar ile öğrencilere olimpiyat ruhu aşılandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Efsane şampiyondan öğrencilere 'çalışın' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER