Ege İhracatçı Birlikleri üyelerine Hollanda tanıtımı


Hollanda Ticaret ve İş Geliştirme Ofisi (NBSO Izmir), Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA Türkiye) ve Hollanda Başkonsolosluğu yetkilileri Hollanda ile ticaret ve bu ülkede yatırım yapma konularında Ege İhracatçı Birlikleri üyelerini bilgilendirdi.

Hollanda'nın Türkiye ile ticaretinin 400 yıl önceye dayandığını ifade eden NBSO İzmir direktörü Faruk Uçar, bu kadar köklü ticari geçmişe sahip olan iki ülkenin karşılıklı ticaretinin her sene katlanarak artması için her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Hollanda Başkonsolosluğu İnovasyon, Teknoloji ve Bilim Danışmanı Rory Nuijens ise ülke olarak amaçlarının sadece teknoloji satmak ya da almak değil, uzun dönem teknolojisi geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Hollanda ile 2015 sonu itibariyle 6 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu kaydeden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Hollanda ile dış ticaretimiz son yıllarda dengesine kavuşmuştur. Hollanda'dan ne kadar ithalat yapıyorsak bir o kadar da ihracatımız var. Amacımız dış ticaret hacminin yakın zamanda 10 milyar dolara ulaşmasıdır. Biz de bu amaçla, üyelerimizin Hollanda pazarında dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili haberdar olmalarına büyük önem veriyoruz." dedi.

Hollanda gibi katma değerli üretime, Ar-Ge ve inovasyona önem veren ve bu alanlarda büyük yatırımlar yapan bir ülkeyle işbirliği yapmanın önemine vurgu yapan Ünlütürk, "Hollanda dünyada 20 sektörde dünya liderliğine oynuyor ve hemen hemen hepsinde de inovasyon ön plana çıkıyor. Katma değerli ürün ihracatımızın artması amacımız doğrultusunda, Hollanda ile yapılabilecek işbirlikleri olduğunu bilincindeyiz. Bu alanda yapacağımız çalışmaların, ihraç birim fiyatımızı 1,5 dolardan 3 dolara çıkarma hedefimize katkı sağlayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ege İhracatçı Birlikleri üyelerine Hollanda tanıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER