Ege Seramik, günde 450 ton atık suyu arıtıyor


Ege Seramik, günde 450 ton atık suyu arıtıyor. Şirket, bu suyun 350 tonunu tekrar kullanıyor.

22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Genel Müdür Göksen Yedigüller, şunları kaydetti:

"Günümüzde dünyadaki 1,5 milyar insanın yeterli içme suyundan mahrum olduğu ve hatta 2,3 milyar insanın sağlıklı su içemediği bir dünyada yaşıyoruz. Bir yandan dünyadaki nüfusun hızla artmakta olduğu da göz önüne alınırsa, kullanılabilir su miktarının hızla artmakta olduğunu söyleyebiliriz. 2000'li yıllarda 6,2 milyar olan dünya nüfusunun 2025'te 8,5 milyar, 2050 'de de 10,5 milyar olması beklenmektedir. Dolayısıyla gittikçe artan nüfus nedeniyle tarımda, endüstride ve evsel su kullanımında bir miktar daha artış görülecektir. Dünyada su eksikliği genel bir oluşum şekli kazanacaktır.

Rahatlıkla görülmektedir ki ekolojik dengenin geri dönüşü olmayan bir şekilde tahrip edilmesi ve su varlıklarının yok olması açısından çok kritik bir eşikteyiz. Bu eşiği gezegen ve canlı yaşamı lehine dönüştürmenin tek yolu her alanda kullandığımız su ile ilgili tasarrufu benimsemek, geri kazanımla ilgili bilinci artırmak, projeler üretmek, kısacası mücadele etmek gereklidir."

Yedigüller ayrıca şunları paylaştı:

"Biz Ege Seramik olarak, bu konuda neler yapabiliriz diye uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Halen günlük 450 ton atık su arıtma tesislerimizde arıtılmaktadır. Bu suyun 350 tonu tekrar kullanılmaktadır. Biz gururla söyleyebiliriz ki Ege Seramik olarak yıllık 130 Bin tona yakın suyu geri kazandırıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen denetim firmaları, bu konudaki çalışmalarımızı takdirle karşılıyorlar. Bizler gibi tüm sanayi şirketlerinin çevre korumaya katkı faaliyetleri konusunda hassasiyet göstermeleri, toplumumuzun ve dünyanın geleceği için sorumluluk bilincine sahip olmaları, bu konuda çalışmalarını hassasiyetle devam ettirmeleri gerekmektedir. Dünyamızın geleceği için çok geç olmadan, su tasarrufu için önlemler almalıyız."
CİHAN
<< Önceki Haber Ege Seramik, günde 450 ton atık suyu arıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER