Ege Üniversitesi'nde bin 842 böbrek ve 964 karaciğer nakli yapıldı


28. yılında sayı ve başarı oranında dünya standartlarının üzerine çıkılan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nde böbrek naklinde büyük artış yaşanıyor. İlk organ naklinin böbrekte 12 Ekim 1987 tarihinde yapıldığı EÜ'de ilk nakli yapan cerrah Opr. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, bugün profesör olarak yine bu birimin başında. Birimde 28 yılda, 638'i kadavra ve bin 204'ü canlıdan olmak üzere toplam bin 842 böbrek nakli yapıldı.

KARACİĞER EKİBİ DEĞİŞTİ

Karaciğer naklinde bayrağı, Prof. Dr. Orkan Ergün aldı. İlk karaciğer naklinin yapıldığı 12 Ağustos 1994'ten beri dört ekip görev yaptı. Bu süre içinde 407'si kadavra ve 557'si canlıdan olmak üzere toplam 964 karaciğer nakli oldu.

'DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNDEYİZ'

Organ nakillerinde sayı ve başarı oranında EÜ'nün dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Hoşcoşkun, "Böbrek ve karaciğer nakillerinde dünyada kadavradan, bizde canlıdan nakil daha fazla. Aslolan, kadavradan nakildir. İsteğimiz, bizim de daha çok kadavradan nakil yapmamızdır. Bunun da tek yolu bağışlardan geçer. Bizde de organ bağışlarını arttırabilirsek, o zaman her zaman her yönüyle dünya standartlarının üstüne çıkarız." dedi. Aynı zamanda Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Başkanı olan Cüneyt Hoşcoşkun, İzmir ve Ege Bölgesi'nin organ naklinde ülkeye örnek olduğunu söyledi.karaciger-nakli-yapildi-1907839.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ege Üniversitesi'nde bin 842 böbrek ve 964 karaciğer... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER