Ege Üniversitesi'nden bağımlılar için Türkiye'ye örnek olacak proje


Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü ve Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği tarafından bir projeyle başlatılan, "Bağımlıların Gözünden Dünya" adlı fotoğraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Coşkunol, "Biz bağımlı kişilerin bazı beceriler kazanmasını istiyoruz. Bağımlı olan insanlarda bağımlılıktan kurtulmanın temel yolu, kendi güçlerinin farkına varmasıdır. Bağımlılık oluşma süreci, genellikle ergenlik döneminde oluyor. Biz fotoğrafçılıkla ilgili uğraşları, rehabilitasyon çalışmalarımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bunların yaygınlaştırılması, büyük ihtimalle bağımlıların sağlıklı bireyler olarak topluma dönebilmelerine de hizmet verecektir. Gerçekleştirdiğimiz bu proje, bundan sonra Türkiye'de rehabilitasyon çalışmalarına da örnek teşkil edecek." diye konuştu.

'BU TÜR BİR DUYARLILIĞI NE GAZETELERDE NE EKRANLARDA GÖRDÜM'

İzmir Yeşilay Derneği Başkanı Bünyamin Çakar ise, "Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Enstitüsü'nün yapmış olduğu bu çalışma ve çalışmayı yürüten tüm ekibe, Yeşilay olarak çok teşekkür ediyorum. Üç yıl önce devraldığım Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanlığım boyunca bu tür bir duyarlılığı, ne gazetelerde ne ekranlarda ne de diğer yerlerde gördüm. Duyarlı insanlar, duyarlı doktorlar, üniversitemizdeki öğretim üyeleri bu konuya duyarlı olduklarını, zaman içerisinde kendilerine verilen destekle ifade ettiklerini gösterdikleri için huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Rehabilitasyon için çalışan, kendini ifade etmek için çalışan tedavi amaçlı bu projeye katılan arkadaşlara da teşekkür ediyorum, çünkü kendilerine yardım etmek isteyenlere ellerini uzatmak büyük bir özveridir. Çalışmalarınızın artarak devam etmesini canıgönülden arzu ediyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ege Üniversitesi'nden bağımlılar için Türkiye'ye örnek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER