"Ege ve Akdeniz'de en hızlı mobil interneti sunuyoruz"


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan ölçümlere göre, Ege ve Akdeniz sahillerinde "en hızlı mobil internet" hizmeti sunan operatör olduklarını söyledi.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne yönelik teknoloji alanındaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, "Bu yatırımlar içinde şebeke yatırımlarımızın önemli payı var. Son 3 yılda 3,1 kat hızlanan şebekemiz için yaptığımız yatırımlar da dahil olmak üzere toplam teknoloji yatırımımız, 3G lisans bedeli dahil 5,5 yılda 5 milyar TL'nin üzerine çıktı." dedi. Son 1 yılda teknolojiye yaptıkları yatırımı bir önceki yıla göre yüzde 52 artırarak Vodafone Türkiye tarihinin yatırım rekorunu kırdıklarını kaydeden Buruk, "Şebekemize yaptığımız bu yatırımlar sayesinde 2G nüfus kapsama oranımızı yüzde 99,33'e çıkardık. Bu kapsamda, sahil bölgelerimizde de önemli yatırımlar gerçekleştirerek kapsama alanımızı ve hizmet kalitemizi artırdık. Bugün bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını almaktan ve bağımsız bir araştırmaya göre Ege ve Akdeniz sahillerinde 'en hızlı mobil internet' hizmeti sunan operatör olarak gösterilmekten gurur duyuyoruz. Böylece, yüksek çekim gücümüzden ve kapasitemizden, tatil yapan abonelerimiz başta olmak üzere, batı ve güney sahil hattında yaşayan tüm abonelerimizi faydalandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Ege ve Akdeniz Bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin tüm tatil yörelerinde yaz aylarında hem mobil hem de sabit internet kullanımı arttığını belirten Buruk, Vodafone olarak yaptıkları ölçümlemelere göre, yaz aylarında internet kullanım oranında yüzde 20 artış gözlemlendiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Ege ve Akdeniz'de en hızlı mobil interneti sunuyoruz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER