Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!

YGS’de Bakanlık Müsteşarı Tekin’in kızına VIP torpili yapıldı. Adaylar didik didik aranırken Müsteşar kızıyla birlikte sınav salonuna girdi. Okul müdürü, “Soruları vermedik ya” dedi.

Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in kızına VIP (Very Important Person-Çok önemli kişi) muamelesi yapıldığı ortaya çıktı. Milyonlarca öğrencinin katıldığı sınavda her bir öğrenci didik didik aranarak içeri alınırken, müsteşar Yusuf Tekin’in kızıyla birlikte elini kolunu sallaya sallaya ve hiçbir aramaya tabi tutulmadan salona kadar girmesi büyük tepki çekti.

ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, YGS, geçen pazar günü Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile Kuzey Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirildi. Sınava, 1 milyon 692 bin 345 aday katıldı. Sınava katılanlardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in kızıydı. Müsteşar Tekin, Ankara Yenimahalle’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi Sınav Merkezi’ne saat 9.20 sıralarında Audi markalı siyah makam aracıyla kızı ve şoförüyle birlikte geldi. Tekin’i burada ilçe emniyet müdürü ve okul müdürü Uğur Uçar karşıladı. Sınav salonuna girmek için kızlı erkekli oluşturulan sıralarda öğrenciler didik didik aranırken Müsteşar Tekin, kızı ve beraberindekilerle birlikte aranmadan okul müdürünün odasına girdi, oradan da sınav salonuna geçti. İçerde 10 dakika kalan Tekin kızını bıraktıktan sonra yine makam aracıyla ayrıldı. YGS’ye 2 Milyon 46 bin 583 aday katılmıştı.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Okul bahçesinde sınava giren çocuklarını bekleyen veliler bu VIP ayrıcalığa tepki gösterdi. Veliler, okul bahçesine sınav günü otomobille girilemeyeceğini ve öğrencinin aranmadan sınav salonuna alınamayacağını belirterek tepki gösterdi. Tepkiler üzerine okul müdürü Uğur Uçar bahçeye çıkarak, “Ne var bunda. Koskoca müsteşar. Soruları vermedik ya” diyerek durumu savundu. Tepkiler üzerine yaşananlar ÖSYM tutanağına yansıdı.

SIKI GÜVENLİK KONTROLÜ VAR
YGS’ye giren adaylar okul ve sınav salonuna sıkı kontroller sonrasında girebiliyor. Sınav binalarında hiçbir eşya sınavda emanete alınmadığından, adaylar sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya götüremiyor.Sınavda kullanılan kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçeteler bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanıyor. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranıyor.Birgün Gazetesi
<< Önceki Haber Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER