Eğitim-İş, Bilal Erdoğan'ın okul müdürleriyle toplantı yapmasını MEB'e sordu


Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği bir yazıyla 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan'ın, MEB'in çalışmalarına ve uygulamalarına yön verdiği, kurumların ve okulların müdürleriyle toplantılar yaparak talimatlar verdiği, onlara hedefler gösterdiği' haberleri hakkında bilgi talep etti.

Bilal Erdoğan'ın son olarak Diyarbakır'da AK Parti il başkanının da katıldığı imam hatip okullarının müdürleriyle toplantı yaparak "Bölgedeki imam hatipler için özel bir çalışma içerisinde olduklarını" ifade ettiğine dikkat çeken Veli Demir, "Daha önce 17 Aralık operasyonunda, paraları 'sıfırlamasıyla' gündeme gelen Bilal Erdoğan, şimdi devletin eğitim politikasını şekillendirmenin yani sıfırlamanın peşine düşmüştür. Hayata geçirdiği her uygulamada, eğitim sendikalarının ve meslek örgütlerinin eleştiri ve önerilerine kulaklarını tıkayan, 'ben yaptım oldu' mantığını güden MEB'in eğitim politikalarını nasıl oluşturduğu, kimlerden talimat aldığı ortadadır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve yöneticileri, bakanlığı yetkisiz bir kişiye yönettirerek Anayasa suçu işlemektedir." dedi.

'BİLAL ERDOĞAN, HANGİ SIFATLA EĞİTİM PLANLAMASI YAPIYOR?'

Eğitim-İş olarak Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na, Bilal Erdoğan'ın hangi sıfatla eğitim planlaması yaptığını sorduklarını ve aşağıdaki soruların cevaplanmasını istediklerini belirten Demir, bunları şöyle sıraladı:
"TÜRGEV bir vakıf olduğuna göre Bilal Erdoğan'ın bakanlıkla, bağlı kuruluşları ve müdürleriyle toplantılar yaparak toplantılara katılarak talimatlar vermesi, hedefler göstermesi doğru mudur? Bu toplantıları hangi sıfatla yapmaktadır?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 yıllık taslak stratejik planının hazırlanmasında TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan'ın etkili olduğu, hatta 1 milyon 100 bin imam hatipli olması için yüzde 25 artış hedefinin onun tarafından belirlendiği doğru mudur?

TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile herhangi bir görev ilişkisi var mıdır? Varsa bu nasıl bir görevdir?

Diyarbakır'da yapılan toplantıya AKP il başkanı da katılmıştır. Bu toplantıya hangi sıfatla katılmıştır?

Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı iddialar karşısında 'Biz herkesin katkılarına açığız' demiştir. TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan'a gösterdiği duyarlılığı eğitim sendikalarına karşı niçin göstermemektedir? Bu konuda ayrıcalık gösterilen sendika var mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim-İş, Bilal Erdoğan'ın okul müdürleriyle toplantı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER