Eğitim kurumlarına algı operasyonuna tepki

Bilecik'te dün Bozüyük ilçesindeki eğitim kurumlarına, bugün de ve il merkezindeki Özel Sevgi Çiçeği–Fem Dersanesi ve Enesbey Pansiyonu'na polisler eşliğinde baskın yapıldı.

Eğitim kurumlarına algı operasyonuna tepki

20 civarında polisle yapılan baskınları değerlendiren, kurumların avukatı Metin Yücel, algı operasyonlarındaki iddiaların 'terör' iddiası olduğunu belirterek, dünyanın hiçbir yerinde terör örgütünün okul açmadığını, aksine okul bastığını söyledi.

Yücel, Bozüyük’teki baskında hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını belirterek, bazı basın organlarında çıkan haberlerin ise yalan olduğunu kaydetti. Yücel, baskınları AK Partili bir yöneticinin operasyonları bir gün önceden sosyal medyada paylaştığına dikkat çekti.

BİLECİK’TE DE ARAMA YAPILIYOR
Dün Bozüyük’teki bazı eğitim kurumlarına yapılan baskının ardından bugün de Bilecik’te bazı eğitim kurumlarına baskın gerçekleştirildi. Bilecik’te uzman ekip olmadığı için Ankara’dan gelen ekibin yaptığı baskınlar devam ediyor. Kurumlara öğrenci ve veliler sokulmazken, personel de dışarı çıkartıldı.

BİR SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI
Arama yapan ekipler, ne Bozüyük’te ne de Bilecik’te şu ana kadar herhangi bir suç unsuruna rastladığı ne de herhangi bir el koyma ve gözaltı yaşandığı belirtildi. Sadece bilgisayarların imajları incelenmek üzere alındığı kaydedildi.
Polisler, ödev kitaplarını unutan ve okuldan kitap almaya gelen öğrencilere ise aramanın öğleden sonra biteceğini, öğleden sonra gelmelerini söyledi.

AVUKAT YÜCEL: HERHANGİ BİR SORUN YOK
Operasyonlara ilişkin bir açıklama yapan kurumların avukatları Metin Yücel, Bozüyük’teki operasyonları değerlendirerek, aramanın yapıldığını, bilgisayarların imajlarının alındığını, aramalarda hukuka aykırı herhangi bir belge ve delil bulunmadığını belirterek, “Arama kararları ve tutanaklar bende zaten. Herhangi bir problem yok.” dedi.

"YAZILANLARIN ÇOĞU YALAN"
Bazı basın mensuplarının, baskın yapıldığı, kapıların kırıldığı, çelik kasaların çilingirle açıldığı, çalınan TEOG sorusu arandığı gibi haberlerine de değinen Yücel, “Keskinlikle böyle bir şey yok. Emniyet mensuplarımız da burada, onlardan da bilgi alabilirsiniz. Ben şu anda Enesbey Yurdu'ndan geliyorum. Gayet kibar, nezaketli bir şekilde, mahkemenin verdiği bir karar uygulanıyor. Doğrudur yanlıştır o ayrı bir şey, o daha sonra tartışılır. Verilen arama kararına istinaden ekipler, görevlerini yapıyor. Aramayı yaptılar, bir şey çıkmadı, şu anda da bilgisayarların imajlarını alıyorlar.” açıklamasında bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ OKUL AÇMAZ, OKUL BASAR"
Operasyonların gerekçesi olarak, terör örgütüne destek sağlamak gibi asılsız ve mesnetsiz iddilar olduğunun altını çizen Yücel, şunları söyledi: “Allah aşkına, terör örgütüyle okul bir araya gelir mi? Siz hiç duydunuz mu terör örgütü bir okul açmış. Olabilir mi böyle bir şey. Terör örgütleri okul açmaz, okul basar. Biz böyle değerlendirmelere çok üzülüyoruz. Zaten dosya üzerinde kısıtlama kararı var. Avukatlara bilgi verilmezken, basın mensuplarının anlattıkları tamamen uydurma şeyler. Yani kimseye bilgi verilmesi mümkün değil.”

"OPERASYONLARDA TEOG’UN ADI BİLE GEÇMİYOR"
TEOG sınavı sorularıyla ilgili yazılanların da kesinlikle yalan olduğunun altını çizen Yücel, “Soruşturmanın içerisinde TOEG sınavıyla ilgili bir ibare kesinlikle yok. Ben gördüm çünkü. Bana arama kararı gösteriliyor, dosyayı ben biliyorum. Zaten bununla ilgili hiçbir araştırma yok.” diye konuştu.

"BOZÜYÜK’TE HUKUKA AYKIRI BİR DELİL ÇIKMADI, YAKALAMA VE GÖZALTI DA YOK"
Bozüyük’te yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını tekrar hatırlatan Yücel, “Dünkü 3 ayrı aramada da kesinlikle hukuka aykırı bir delil yok. Sadece bilgisayar imajları alınıp gidildi ve birkaç defter, sisteme uygun tutulmuş mu tutulmamış mı diye kontrol etmek amacıyla onlar alındı.” bilgisini aktardı.

Avukat Metin Yücel, herhangi bir gözaltı ve yakalama olup olmadığına ilişkin soruya ise “Herhangi bir yakalama ve gözaltı kesinlikle yok.” dedi.

"MAHKEMECE KESİNLEŞMEDEN KİMSEYE TERÖR ÖRGÜTÜ DENMEZ"
Aramaların gerekçesini de anlatan Yücel, “Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı bir talepte bulunmuş. Ankara’da yürüyen bir soruşturma var deniliyor. Biz şimdi sözde diyoruz. Çünkü bir kuruma terör örgütü denilebilmesi için mahkemece bir karar çıkması lazım. Mahkemece denmesi lazım ki şu terör örgütü olarak tanınmıştır. Yargıtay da bunu onayacak ve hatta Türkiye’deki mahkemelerin onaması da yetmiyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de diyecek ki 'Bu bir terör örgütüdür.' Ancak o zaman birisine terör örgütü denilebilir. Birisinin kalkıp da 'şu kesim terör örgütü' demesiyle terör örgütü olmaz. Bu ifadeler zaten yanlış. Ancak İddia edilen denilebilir. İşte deniliyor ki 'şu terör örgütüne buralardan mali yardım yapıldığı iddiası ile defter ve kayıtlar incelendi.' Tek gerekçe bu.” şeklinde konuştu.

"OPERASYON AKP’Lİ YÖNETİCİYE SIZDIRILDI MI? EMNİYET DE RAHATSIZ OLDU"
AK Partili bir yöneticinin bir gün önceden Bilecik’te de operasyon yapılacağını duyurduğu, bu bilginin adliyeden mi emniyetten mi sızmış olabileceği sorusuna ise Yücel, “Bu il başkanı değil, merkez ilçe başkanıydı. Ben kayıtlarda ilçe başkanı olarak gördüm. İl başkanımız bizim hukukçudur. Böyle hukuka aykırı, yanlış beyanlarda bulunacağını ben zannetmem. O arkadaşımız sanki medyada var ya, Cem Küçük diye bir şahıs. Sağda solda operasyonlar olacak edecek, MİT’çi tavırları ile konuşan. O arkadaş biraz ona özenmiş diye düşünüyorum. Emniyetteki arkadaşlar da bundan rahatsız." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim kurumlarına algı operasyonuna tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER