Eğitim kurumlarına yapılan baskına vatandaştan sert tepki

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 11 2015
Aydın'da polis eşliğinde eğitim kurumlarına yapılan baskınlara vatandaşlar veryansın etti.
Eğitim kurumlarına yapılan baskına vatandaştan sert tepki
Aydın merkez Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve İncirliova ilçelerindeki Körfez ve Anafen dershaneleriyle Özel Havva Güven Eğitim Okulları'na, polis eşliğinde sekiz kurumla denetim baskını yapıldı.

Aydın’ın merkez Efeler, Nazilli, Söke, Didim, Kuşadası ve İncirliova ilçelerinde bulunan okul, dershane ve etüt merkezlerinde sabah saat 09.00 itibariyle eş zamanlı denetim ve aramalara başlandı. Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekiplerinin yanı sıra Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevlileri, vergi denetmenleri ve itfaiye ekiplerinin katıldığı denetim ve aramalar sırasında bina girişlerinde önlem alındı. Binaların kapısında nöbet tutan polis memurları, içeriye kurum çalışanları dışında kimsenin girmesine izin vermedi. Söke’deli bir kurum jandarma bölgesinde olduğu için, aramalar jandarma ekipleri eşliğinde gerçekleştirildi.


Aydın merkez Efeler ilçesinde 2, Nazilli ilçesinde 2, Çine ilçesinde 1, Söke ilçesinde 2, Didim ilçesinde 1 ve Kuşadası ilçesinde de 1 olmak üzere toplam 9 adrese eş zamanlı olarak gerçekleşen denetim ve aramalar gün boyu devam etti. Aramalarda kurumlardaki birçok belgenin incelendiği ve bilgisayarlardaki hard disklere ait kopyalarının alındığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan kişi olmadığı bildirildi.

Aramaların başlamasının ar

Bu haberler de ilginizi çekebilir