Eğitim kurumlarına yönelik soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi

Eğitim kurumlarına yönelik soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi

Kahramanmaraş'ta eğitim kurumlarına yönelik başlatılan soruşturma dosyasına, Sulh Ceza Hakimliği'nce gizlilik kararı getirildi.

Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin, vergi usulsüzlüğü ve eğitim kurumlarında terör suçu işlendiği iddiasıyla il genelinde verdiği arama kararında 26 dershane ve özel okulda başlatılan operasyonlar, polis ekiplerinin yaklaşık 10 saat süren incelemesinin ardından tamamlandı. Saat 10'da, mahalle muhtarının da katılımıyla başlayan ve gün boyu süren incelemeler hard disk kopyalama çalışmasının ardından tamamlanabildi. Eğitim kurumlarında bulunan bilgisayarların hard disklerini kopyalayan polis, soruşturma kapsamında geçmişe dönük belgeleri incelemeye aldı. Alınan evrak ve dokümanlar polis ekipleri tarafından incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde FEM Dershanesi ve Kahramankent Eğitim Kurumlarına yönelik başlatılan soruşturma dosyasına Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliğinin gizlilik kararı getirdiği öğrenildi.

Bu sabah, isimsiz bir ihbarı dikkate alan polis, şehir merkezi ve 5 ilçede Kahramankent Eğitim Kurumları'na ve FEM Dershaneleri'ne bağlı 26 ayrı adrese operasyonlar düzenlemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim kurumlarına yönelik soruşturma dosyasına gizlilik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER