Eğitim kurumuna nefret operasyonu

Rize'nin en başarılı okullarını bünyesinde bulunduran Şahika Eğitim Kurumları'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında ilin saygın işadamlarından şirketin yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlarının da olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Eğitim kurumuna nefret operasyonu

Savcılığın kararı doğrultusunda bu sabah saat 06.00'da Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinde gözaltına alının şahıslar, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Halen gözaltında tutulan kişilerin ifadelerinin alınmasına öğleden sonra başlayacağı öğrenildi. 

Avukat Hüseyin Yılmaz, gözaltılarla ilgili yaptığı açıklamada, yapılanan bir algı operasyonu olduğunu belirtti. Geçen hafta Şahika Eğitim Kurumları'nın genel merkezi ve bir şubesinde 'özel evrakta sahtecilik' iddiasıyla arama yapıldığını ifade eden Yılmaz, "Bu aramaya ilişkin olarak da bugün şirketin yetkilileri ve muhasebe çalışanlarının evinde gözaltı işlemleri yapıldı. 12 kişi sabah 06.00'da gözaltına alındılar. Müvekkillerin evinde herhangi bir arama yapılmadı." dedi. 



Talep etmelerine rağmen 6 saat müvekkilleri ile görüştürülmediğini söyleyen Yılmaz, "Daha sonra bir kaç merciyle görüşerek, Rize Barosu'dan yardım alarak ve dosyaya bakan savcıyla görüşerek, görüşme talebimizi kabul ettirebildik. Müvekkillerimizden biriyle görüştük, kalanları ile öğleden sonra görüşeceğiz." diye konuştu. Müvekkillerinin somut olarak neyle suçlandıklarını öğrenemediklerini kaydeden Yılmaz, "Yapılan suçlamalar tarafımıza bildirilmediği gibi müvekkillere de tam olarak bir suçlama bildirilmiş değil. Dosyada gizlilik kararı olduğu belirtiliyor. Bu nedenle herhangi bir bilgi verilmiyor." dedi.  Müvekkillerinin ifadelerinin alınmasını beklediklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Yapılan bir algı operasyonu. Örgütlü bir suç olmamasına rağmen avukatla görüştürülmemeleri açık bir anaya ihlali ve hukuka aykırılık ama maalesef bile bile bu hukuka aykırılıkları yapıyorlar."

Öte yandan Bursa'da nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınan 20 kişi bugün adliyeye çıkartıldı. Aynı operasyon kapsamında bir yemek şirketine ait firmada yöneticilik yapan 18 kişi daha gözaltına alındı.
<< Önceki Haber Eğitim kurumuna nefret operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER