Eğitim-Sen’den skandal karar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 29 2020
Paylaş
X Post
KHK ile ihraç edildikten sonra işlerini geri istedikleri için tutuklanan Acun Karadağ, Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’ndan (Eğitim-Sen) ihraç edildi.
Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen’in bugün yapılan 11. Genel Kurulu’nda skandal bir karara imza atıldı. KHK ile ihraç edildikten sonra 4 yıldır işlerini geri dönmek için direnen Acun Karadağ, Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu Eğitim-Sen’den ihraç edildi.
Ankara’da Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle eylem yapan Acun Karadağ, Alev Şahin, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Armağan Özbaş ve Mahmut Konuk 22 Ağustos’ta tutuklanmıştı.
Eğitim-Sen’in itibarını zedeledikleri iddiasıyla Genel Kurul öncesi disiplin kuruluna sevk edilen Acun Karadağ, Mehmet Dersulu ve Nuriye Gülmen’in yanısıra Ayhan Erkal, Pelin Akbaş Yeşil, Yusuf Mengilli, Eylem Uysal, Sabah Aras ve Ahmet Korkmaz yapılan tüm itirazlara rağmen ihraç edildi.
Eğitim-Sen tarafından oy çoğunluğu ile alınan bu karar salonda “Yaşasın Yüksel direnişimiz” sloganıyla protesto edildi.
İHRAÇ KARARINA EĞİTİM-SEN ÜYELERİNDEN TEPKİ YAĞDI
Kamu Emekçileri Cephesi alınan bu karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek ”Bu fotoğrafa iyi bakın! Eğitim Sen Genel Kurulu Yüksel Direnişçilerini ve geçmiş dönem Hatay Şube yöneticilerinin ihracı için kalktı bu eller. Bugün faşizme karşı direnenler ve onları destekleyenler Eğitim Sen’den İHRAÇ EDİLDİLER!” açıklamasında bulundu.
Acun Karadağ’ın twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Acun Karadağ, Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu Eğitim-Sen tarafından ihraç edildi. Bugün bu utanç yaşandı. Bu gün direnmek yerine sendikayı tasfiyeyi seçenler devletin ardından direnen üyelerini bu sefer kendileri ihraç etti. Bu suç hepinizin!’’ ifadeleri kullanıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Arınç: 'KHK'lılar iade-i itibar istiyor. Bugün Apo'ya statü peşinde koşanlar önce bunu halletsin'2.Suç icad etmek için öğrenci evine dinleme cihazı yerleştirip ‘örgüt’ dosyası oluşturdular3.Ümit Nağmeleri’nden Anneler Günü’ne özel duygusal çalışma4.Çoban tesadüfen ortaya çıkardı: İsrail Irak çölünde gizli üs kurdu5.İran'dan ABD'nin savaşı sona erdirme önerisine yanıt geldi

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

TÜRKMEN TERZİ

HARUN TOKAK

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Arınç: 'KHK'lılar iade-i itibar istiyor. Bugün Apo...

Suç icad etmek için öğrenci evine dinleme cihazı y...

Ümit Nağmeleri’nden Anneler Günü’ne özel duygusal ...

Çoban tesadüfen ortaya çıkardı: İsrail Irak çölünd...

İran'dan ABD'nin savaşı sona erdirme önerisine yan...





