Eğitim Sen: Halil öğretmenin vefatından birinci sorumlu iktidar ve validir

Eğitim Sen: Halil öğretmenin vefatından birinci sorumlu iktidar ve validir

ANTALYA (CİHAN)- Eğitim Sen Manavgat Şube Başkanı Bülent Irmak, fen lisesi öğretmeni Halil Erkan Öz'ün vefatının yegane sorumlusunun siyasi iktidar ve Yalova Valisi Selim Cebiroğlu olduğunu söyledi.

Kendilerine gelince "eşitlik" ve "özgürlük" nağmelerini dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara "baskı" ve "cebir" yüzlerini göstermelerinin ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade ettiğini belirten Irmak, Vali Cebiroğlu'nun, üyelerinin vefatının ardından "Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, fen lisesi öğretmeni Halil Serkan Öz`ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diyerek ölünce "değerli" gören bir mesaj yayınlamasının tam anlamıyla aymazlık örneği olduğunu kaydetti.

Cebiroğlu'nun 27 Mart Cuma günü fen lisesini ziyaret ederek matematik öğretmeni olan üyeleri Halil Serkan Öz`e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak Öz`ü sınıftan kovma cüretinde bulunduğunu belirten Irmak, bu davranışın yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmesine neden olduğunun altını çizdi.

Yaşanan olayın birincil derecede sorumlusu Cebiroğlu olduğunu vurgulayan Irmak, bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan mülki amirin hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Irmak, "Sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü "özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi" eylem kararına uymak olmuştur. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır. Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen mülki idare amirinin kendi sorumluluğundaki hastanelerde "anjiyo" için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır. Yalova`daki hastanelerde anjiyo için gerekli ekipman bulunmaması nedeniyle Bursa`ya götürülmüş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Sen: Halil öğretmenin vefatından birinci sorumlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER