Eğitim Sen, üyelerinin uzak ilçelere sürgün edilmesine tepki gösterdi

Eğitim Sen, üyelerinin uzak ilçelere sürgün edilmesine tepki gösterdi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin okullarından ilçeye sürgün edilmesine tepki gösterdi. Sürgün edilen üyelerinin haklarını korumak için gerekli her türlü çalışmayı yürüteceklerini vurgulayan Karaca, "Okul müdürünün görevden alınması için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde görev yapan 4 üyelerinin şehir merkezi dışındaki 4 farklı ilçeye sürgün edilmesi ile ilgili Çayyolu Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Okul müdürünün yanlı tutum yaptığını iddia eden Karaca, son bir yılda Eğitim Sen üyelerine ve diğer öğretmenlere karşı mobbing yapıldığını savundu. Karaca, "Öğretmenleri sürekli izleme, hasta olanların aldıkları sağlık raporlarının sahte olduğu iddiaları, öğrenci notlarının e-okula zamanında işlenmediği gibi ifadeler okul müdürünün politik baskılarına dönüşmüştü." ifadesinde bulundu.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da Emek, Demokrasi ve Barış mitingine katıldıkları gerekçesiyle okul müdürünün 11 Eğitim Sen üyesini şikayet ettiğini söyleyen Karaca, şikayet nedeniyle müfettişlerin okula geldiklerini dile getirdi. Karaca, "12. sınıflar olmak üzere, hemen hemen bütün sınıflarda öğrencilere dağıttıkları A4 kağıtlarına; öğretmenlerin sınıflarda siyasi konuşmalar yaptıklarını, bazı öğrencileri mitinge katılmaya çağırdıklarını, öğrencilerin bu konularda bildiklerini, duyduklarını yazmalarını istemişlerdir. Öğrenciler; TC kimlik numaralarını, kendi isimlerini, anne-baba isimlerini de yazarak bu sorulara cevap yazmaya zorlanmışlardır. Soruşturma için diğer bazı öğretmenler, idareciler ve suçlanan öğretmenlerin de ifadeleri alınmıştır." açıklamasında bulundu.

Soruşturma raporunda öğretmenlerin soyut ve genel ifadelerle suçlandığını iddia eden Karaca, öğretmenlerin Bala, Elmadağ, Ayaş ve Kazan ilçelerine sürgün edildiğini dile getirdi. Üyelerinin haklarını korumak için gerekli her türlü çalışmayı yürüteceklerini vurgulayan Karaca, "Okul müdürünün görevden alınması için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz. Sürgün ve cezalarla mağdur edilen öğretmenlerin yargı yoluyla da haklarını aramayı sürdürmekteyiz." ifadesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Sen, üyelerinin uzak ilçelere sürgün edilmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER