11 şirkete daha kayyım atandı

Zonguldak'ta aralarında eğitim yuvalarının da bulunduğu 11 şirkete kayyım atandı.

Zonguldak'ta eğitim yuvalarına gece yarısı kayyım

Sulh Ceza Hakimliği, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde aralarında eğitim kurumları ve otomobil bayilerinin de bulunduğu toplam 11 şirkete kayyım atanmasına karar verdi. 

Karar sabah saatlerinde şirket yönetimlerine ve şirketlere bağlı eğitim kurumları ile iş yerlerine polis ekipleri tarafından tebliğ edildi. Yöneticilerin binalara girişlerine izin verilmedi.

Kayyım atanan eğitim kurumlarının bağlı olduğu şirketin avukatı Burhan Temel Çınar, Zonguldak'taki Fatih Koleji önünde gazetecilere açıklama yaptı. Avukat Çınar, söz konusu soruşturma kapsamında kayyum ataması gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İçerideki kayyum görevlileri mali evraklara ve devir teslim gerektiren evrakları hazırlamakta. Onların devir işlemi yapılmakta. Bizim herhangi bir bünyemizde suç unsuru taşımadığımız için veliler adına biz üzgünüz. Onun haricinde bize sıkıntı yaratacak hiçbir sıkıntı şu anda mevcut değil, ileride de mevcut değildir. Kayyumlar bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmişlerdir. Özellikle kurumun menfaatleri ve velilerin menfaatlari konusunda çok hassas olacaklarını dile getirmişlerdir. İşleri bittikten sonra resmi yazıları bekleyecekler. Noterden yönetim ataması yapılacak. Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerine başlayacaklar. Bu görevi yürütebileceği düşünülen 3’er kişilik kayyumlar atanmış. Mali müşavir bazında, milli eğitim müdürlüğünde bu işlerden anlayabilecek görevlileri tespit etmişler, o arkadaşları atamışlar. Biz de pazartesi günü bu tür atamaya gerek olmadığı konusundaki itirazlarımızı mahkemeye yapacağız."

DHA
<< Önceki Haber 11 şirkete daha kayyım atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER