Eğitim yuvalarına kayyım atadılar

Türkiye’nin yüzakı okullara hukuksuz kayyım atamaları ürperten boyutlara ulaştı. Önceki gün Adana’da 4, dün de Zonguldak’ta 11 okula kayyım atandı. Son 2 ayda, ulusal ve uluslararası başarılarıyla bilinen 100’ü aşkın eğitim kurumu gasp edildi. Hukuksuzluk AİHM’e taşınacak. Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Bahçe, “Kayyım ihya değil imha ediyor” dedi

Eğitim yuvalarına kayyım atadılar

Nefret operasyonları, ulu-sal ve uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren eğitim kurumlarına kayyım gaspıyla devam ediyor. Terör şube, narkotik, mali ve spor şube polislerinin eğitim kurumlarına zırhlı araçlarla düzenlediği baskınlar sürüyor.

HUKUKSUZLUK YAYGINLAŞIYOR

Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla, 19 Şubat'ta İstanbul, İzmir ve Ankara'da 12 eğitim kurumuna kayyım atandı. Aralarında Fatih Koleji, Anafen Dershaneleri, Coşkun Nilüfer Okulları, Körfez Yayınları, Anadolu Fen Eğitim, Fırat Eğitim, Dizayn Eğitim, Mizan Eğitim, Çağ Öğretim ve Sema Eğitim kurumlarının bulunduğu 50'ye yakın okul ve yurt, kayyımlarca gasp edildi. İlerleyen günlerde kayyım gaspı çeşitli illere sıçradı. Çorlu'da 7, Zonguldak'ta 2, Sivas'ta 3, Rize'de 2 ve Adana'da 4 eğitim kurumuna daha kayyım atandı. Sulh Ceza Hakimliği'nin hukuksuz kararları dün de devam etti.

YÖNETİCİLER BİNAYA ALINMADI

Zonguldak'ta başarılarıyla bilinen eğitim kurumlarının da içerisinde olduğu 11 şirkete kayyım atandı. Polis, eğitim kurumlarına baskın yaparak kayyım kararını tebliğ ederken yöneticilerin binalara girişlerine dahi izin verilmedi. Kayyım atanan eğitim kurumlarının avukatı Burhan Çınar, hukuksuz karara itiraz edeceklerini açıkladı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesin de sınav birincileri çıkaran Özel Fatih Koleji ve Anafen Dershanesi'ne 3 kayyım atandı. Okul yönetimi görevinden alındı. Çorlu'da, 10 Mart 2016'da aralarında okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık şirketine kayyım atandı. Kayyım atanan 7 eğitim kurumu arasında faaliyet göstermeyen 5 okulun dershanenin bulunması pes dedirtti.

Zonguldak'ta eğitim yuvalarına gece yarısı kayyım!' Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji ve Anafen Dershanesi'ne Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım atandı. Alınan kayyım kararı polis eşliğinde okul yöneticilerine tebliğ edildi.
SİLAHLARLA BASKIN

Rize'deki en başarılı okullar da gasp edildi. Rize Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Bedir ve Şahika Eğitim Kurumları'na kayyım atandı. Kayyım tebligatını Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yapması dikkat çekti. Akşam saatlerinde ellerinde uzun namlulu silahlarla okullara gelen polis ekipleri giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE GÖREV

Sivas'ta ‘sözde paralel yapı' operasyonları kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri, Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık kurumlarına da kayyım atandı. Kayyım heyetinde Sivas İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sevim'in olması dikkat çekti

Son 20 yılda 55 Türkiye birincisi, 70 madalya

Baskın yapılarak kayyım atanan okullar başarılarıyla dikkat çekiyor.Fatih Kolejleri 2016 TEOG'da 41 Türkiye şampiyonu çıkardı. 2016 YGS Türkiye 3.sü ve ilk 1000'de ise 21 derece yaptı. 2015 LYS'de ilk 100'de 53 derecye imza atıldı. 2014 TUBİTAK olimpiyatlarında 19 madalya uluslararası olimpiyatlarda ise 21 madalya topladı. Danimarka'daki 26. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatlarında ülkemize bronz madalya kazandırdı. 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda bir dünya 2.liği, dört dünya 3.lüğü elde etti. FEM Dershaneleri, 2015 YGS'de ilk 10'da 8 öğrenci 25 derece çıkardı. Son 20 yılda 55 Türkiye birincisi ve yüzlerce dereceye imza attı. Uluslararası yüzlerce madalya ve Türkiye'de her yıl derece yapan Özel Yamanlar Koleji ise son YGS'de 4 alanda Türkiye birincisi çıkardı. Anafen Dershaneleri'nden, son TEOG'da 7 Türkiye birincisi çıktı. Coşkun Eğitim Kurumları son 3 yılda uluslararası olimpiyat ödüllerinde 70 madalya kazandı. 2015 TEOG'da 13 derece yaptı. 40 ulusal ve uluslararası projede dereceye girdi

ÖNCE AYM ARDINDAN AİHM

Kayyım kararının ardından polislerin tebligat vermek için, uzun namlulu silahlarla şafak vaktinde eğitim kurumlarına baskın yapmasına Pak Medya İşçileri Sendikası avukatı Mehmet Kasap tepki gösterdi. Kayyım kıyımını AİHM'e taşımaya hazırlandıklarını söyleyen Kasap, özel teşebbüs hakkının gasp edildiğine dikkat çekti. Kasap şunları söyledi: “Özel teşebbüs hakkı Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Anayasa Mahkemesi de dershane kararında bu faaliyetlerin özel teşebbüs kapsamında değerlendirmişti.

MÜLKİYET HAKKI GASP EDİLİYOR

Yatırımcı, ruhsat alıp eğitim faaliyetlerini sürdürürken CMK'nın ilgisiz bir maddesiyle buralara kayyım atanıyor. Ortakların mülkiyet hakkı gasp ediliyor. On binlerce öğrencinin psikolojisi de çok önemli.

BASKINLAR KORKUTMA AMAÇLI

Okullara baskınlar uzun namlulu silahlarla yapılıyor ve böylece insanlar korkutulmaya çalışılıyor. Kayyım kararlarıyla ilgili Sulh Ceza Hakimliklerinin verdiği kararların itiraz süreci devam ediyor. Bu sonuçlandığı zaman AYM'ye bireysel başvuru yapılacak. Makul bir süre geçtikten sonra AİHM'e başvuracağız.”

75 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte sektörde çalışan 75 bin insanın işsiz kaldığına dikkat çeken Kasap şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi'nin ve yerel mahkemelerin kararlarına rağmen dershanelerin kapatılmasıyla birlikte 75 bin insan işsiz kaldı. Dolayısıyla hem Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmadığı için adil yargılanma hakları ihlal edildi hem de çalışma hakları ellerinden alındığı gerekçesiyle 23 Mart'ta AİHM'e müracaat ettik. AYM verdiği kararın omurgası eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kısıtlanamayacağıydı. AİHM'e yaptığımız başvuruda da temel şikayet eğitim faaliyetleri ile mülkiyet ve adil yargılanma haklarının ihlali oldu.”

Hukuksuzluğun amacı ihya değil imha

Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe: Hukukta kayyım şirketleri ihya etmek kurtarmak için kullanılan bir yöntemdir. Ama şu anda ihya için değil imha etmek amacıyla kullanılıyor. Kültürümüzde okullar, günahsız gençlerin en temel insan haklarından olan eğitim alma haklarının icra edildiği uygulama alanı. Tarihimizde savaşlarda dahi okulların eğitim faaliyetlerine dokunulmadı. Kayyımın gerekçesi ne olursa olsun okullara yansıtılması kabul edilemez.

SIRADAN HALE GETİRME ÇABASI

Özellikle küçük okullarda kenar illerden başlayan bir kayyım ataması sürüyor. Bu işi sıradan bir hale getirmeye çalışıyorlar. Hiçbir makam ve yetki bu milletin eğitim alma hakkını elinden almaya yetkili değil. Herkesin bu hakka saygılı olmayı öğrenmesi gerekiyor.

Özgür Düşünce

<< Önceki Haber Eğitim yuvalarına kayyım atadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER