Eğitim yuvalarına polis eşliğinde baskın!

Siirt’te 3 eğitim kurumuna polis eşliğinde baskın yapıldı.

Eğitim yuvalarına polis eşliğinde baskın!

İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri eşliğinde, kentte faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna baskın yapıldı. Eğitim sezonunun başlamasına rağmen yapılan baskında okulun merdivenlerinin ve tabelalarının ölçüldüğü öğrenildi.

Siirt’te faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna 8 resmi kurum tarafından polis eşliğinde baskın yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Halk sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılılık İl Müdürlüğü ekipleriyle kentte faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna sabah saatlerinde denetime geldi. Kentin farklı yerlerinde bulunan eğitim kurumlarına valilik kararıyla baskına gelen ekipler, kurumlarda arama yaptı. Aramaya katılan bazı kurumların memurları, ne amaçla geldikleri konusunda bilgilerinin olmadığını belirterek şaşkınlıklarını ifade etti.

Denetimlerde kurumdaki bilgisayarların yedekleri alınarak incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ekiplerin kurumlardaki boş odalarda bile arama yaptıkları, olumsuz herhangi durumun söz konusu olmadığı öğrenildi. Kapısı kapalı bir oda için ise çilingir çağrıldı.Eğitim kurumlarındaki aramalar devam ederken kurum yetkilileri baskına tepki gösterdi.

ÖNCÜ: EĞİTİM DIŞINDA ÇALIŞMAMIZ YOK

Anafen Dershanesi Müdürü İlbey Öncü, yaptığı açıklamada, yapılanın doğru olmadığını ifade ederek, burada eğitim dışında bir çalışma yapmadıklarını aktardı.

Ekiplerin sabah saatlerinde geldiğini belirten Öncü, "Sabah saatlerinde polis eşliğinde kurumlarımıza baskın yapıldı. Tabii ki devlet denetleme yapacak. Ancak polis eşliğinde yapılan baskın bizi ciddi anlamda üzdü. Kurumumuzdaki odalar tek tek arandı. Çocukların test kitapçıkları bile incelendi. Biz bu olanlar karşısında sadece şaştık kaldık." diye konuştu.

Sabah gördüğü bir trafik kazası olayına değinen Öncü, şunları söyledi: "Sabah saatlerinde burada bir trafik kazası yaşandı. Rütbeli bir asker işe motosikletle gidiyor. Bu sırada kaza yaptı ve yaralandı. Bir askerimiz bu sıkıntılı dönemde motosikletle işe gidiyor. Devletimiz bu durumlarla uğraşsın. Ülkemizde başka bir sorun yok mu? Tek sorun olarak bizi mi görüyor? Çok şükür anlımız ak ve temiziz."

Sabah saatlerinde yapılan baskılar kapsamında kurumlardaki aramalar devam ederken, çevrede güvenlik önleminin alınması dikkat çekti. Velilerden okul baskınına tepki: Bu eğitim yuvaları hepimizin

Siirt’te faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna 8 resmi kurum tarafından polis eşliğinde baskın yapılmasına veliler tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılılık İl Müdürlüğü ekipleri eşliğinde, kentte faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna denetim için gelindi. Sabah saatlerinde kentin farklı yerlerinde bulunan eğitim kurumlarına valilik kararıyla baskına gelen ekipler, kurumlarda arama yaptı.

“BU EĞİTİM KURUMLARI HEPİMİZİN HERKES SAHİP ÇIKMALI”


Polis eşliğinde yapılan baskınlara öğrenci velileri tepki gösterek, bu eğitim kurumlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Velilerden Mahmut Nedim Toprak, eğitim kurumlarına polis eşliğinde baskın yapılmasının yanlış olduğuna dikkat çekti. Yıllardır çocuklarını bu eğitim kurumlarına gönderdiğini belirten Toprak, “Benim bu eğitim kurumlarında 5 öğrencim var. Şu ana kadar çocuklarıma olumsuz bir şey öğretilmedi. Allah bu insanlardan razı olsun. Kimseye bir zararı olmayan insanlardır. Silahlı terör örgütü olarak gösteriyorlar. Nerde ya hani silahlar? Devletimiz başka uğraş bulsun. Polisi böyle şeylerle meşgul etmesinler.” dedi.

Eğitim kurumlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Toprak, “Bölgemizde o kadar sıkıntılı şeyler varken polisimizin bu yuvalara baskın yapması bizi üzüyor. Yapılan baskınları kabul etmiyoruz. Yapılan çok yanlış bir durum.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Eğitim yuvalarına polis eşliğinde baskın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER