2010 KPSS ile ilgili skandal deşifre oldu

Kopya iddiaları üzerine iptal edilen 2010’daki KPSS ile ilgili skandal deşifre oldu. Tutanağa sonradan eklenen ve soruların yüklendiği belirtilen şaibeli 3. flash belleğin jandarma kriminale gönderilmediği belirlendi.

2010 KPSS ile ilgili skandal deşifre oldu

Kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen 2010’daki KPSS ile ilgili soruşturmada Microsoft’un “Soruların maille gittiği iddiasını çürüten yazısının ardından flaş bellek skandalı ortaya çıktı. 100 net ve üzeri alan 3227 kişinin şüpheli, Baki S’nin bilgisayarında bulunan dosyanın adının da 3227.pdf olduğu soruşturmada dosyada ilginç şekilde soruların yüklendiği belirtilen 3’üncü flaş bellek ortada yok. Söz konusu şaibeli bellek Jandarma kriminale de gönderilmemiş.

Yalvaç savcılığı, 2010 KPSS sorularının bilgisayarında olabileceği iddiasıyla Baki S, baba Mustafa S, amcası Mevlüt S.’nin evlerinde arama yaptırıyor.

BABAEVİNDE DELİL BULUNAMADI

2 Eylül 2010 tarihli arama tutanaklarına göre aramalarda Baki S.’nin evinde dizüstü bilgisayar, baba Mustafa Ç’nin evinde 1 adet Kingston marka 4 GB flaş bellek, amca Mevlüt S.’nin evinde ise 1 adet Kingston marka 2 GB flaş bellek bulunuyor. Baba Mustafa Ç’nin yayla evinde yapılan aramada ise suç unsuruna rastlanmıyor.

Şüpheli bir şekilde ev-işyeri arama tutanaklarında olmayan ancak sonradan jandarma tarafından düzenlenen “Ele Geçirilen Malzemeler Tutanağı”na 1 adet Kingston marka flash bellek eklendi. Dosyanın delillerinden kabul edilen bu bellek hiçbir arama tutanağında yer almadı. 3'üncü flaş belleğin önemini artıran şey Baki S’nin bilgisayarında bulundu denilen soruların da “Kingston marka” flaştan yüklendiğinin iddia edilmesiydi.

HİÇBİR TUTANAKTA YOKTU

Soruları maille önceden aldığı iddia edilen Baki S. ve akrabalarının evlerinde yapılan arama tutanaklarında Kingston marka 2 adet flaş bellek bulunduğu belirtilirken, Jandarmanın sonradan, savcı talimatıyla düzenlendiği belirtilen tutanakta flaş bellek sayısı 3 olarak belirtiliyor. Dosyanın delillerinden kabul edilen Kingston marka 3’üncü bellek ise hiçbir arama tutanağında yer almıyor. Ayrıca Jandarma Kriminal’e de gönderilmiyor.

KİNGSTON MUAMMASI

Jandarma Kriminal, Yalvaç savcılığının gönderdiği hard disk ve 2 harici bellekle ilgili 3 tane rapor düzenliyor. Jandarma’nın 22.10.2010 tarihli 2010/621 nolu raporunda Baki S’den elde edilen hard disk içinde 3227.pdf dosyasının bulunduğu, dosyanın içerisinde 2010 KPSS sınavı sorularının bulunduğu, bu dosyanın bilgisayara Kingston marka bellekten yüklendiği belirtiliyor.

ARAMALARDA BULUNAMADI

Arama tutanaklarında yer almayan, jandarmanın sonradan düzenlediği tutanakta bulunan, Jandarmaya kriminal için gönderilmeyen 3’üncü flaş belleğin de Kingston marka olması ve ortada bulunmaması “3227.pdf dosyası Baki S.’nin bilgisayarına sonradan mı yüklendi? Sorular Baki S’nin bilgisayarına sahte şekilde yüklenip flaş bellek yok mu edildi? Aramalarda olmayan flaşın sonradan düzenlenen tutanağa eklenmesi ve bu flaştan soruların yüklenmesi tesadüf mü” sorularını gündeme getirdi.

SORULARI ÇALDI DEDİLER 81 ALDI

Kopya iddiaları üzerine iptal edilen 2010 KPSS sınavında soruları çaldı denilen Baki S.’nin sınavdan 81 puan aldığı ortaya çıktı. Çelişkili ifadeleriyle gündeme gelen Baki S’nin sınavdan sadece 81 puan aldı. Baki S. 2008 yılında girdiği KPSS Eğitim Bilimleri alanında 74,27, 2009’da girdiği sınavdan ise 79.51 puan aldı. Baki S., soruları çaldı denilen 2010 yılı sınavında ise 81.70 puan alabildi.
<< Önceki Haber 2010 KPSS ile ilgili skandal deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER