2013/2 KPSS Tercih Kılavuzu - ÖSYM KPSS tercih robotu için burada

2013/2 KPSS yerleştirme işlemi - ÖSYM KPSS tercih robotu burada. KPSS-2013/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adaylar buraya!

2013/2 KPSS Tercih Kılavuzu - ÖSYM KPSS tercih robotu için burada

ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadroları ile pozisyonlarına yerleştirme yapacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Bu amaçla hazırlanan  Kamu Personel Seçme Sınavı ( KPSS-2013/2)Tercih Kılavuzu'nda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor. 



Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012'de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012 -KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Adaylar tercihlerini, 18-27 Kasım tarihlerinde, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.

KPSS-2013/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.


Tercih yapacak memur adayları için tercih robotlarını paylaşan DPB, tercihlerle ilgili açıklama yaptı. İşte DPB'den yapılan açıklama...


2013/2 KPSS Yerleştirmelerinde tercihte bulunacak adaylara kolaylık sağlaması amacıyla Başkanlığımız http://euygulama.dpb.gov.tr/tercihrobotu internet adresinde ve ayrıcahttps://www.turkiye.gov.tr/dpb-kpss-is-sorgulama internet adresinde 2013/2 KPSS Tercih Bilgi Sistemi hizmete açılmıştır.



 Adaylar sorgulama yaparak kendi öğrenim durumlarına ve özel koşullarına uyan kadro ve pozisyonları bu programlar ile öğrenebilecek ve “DPB Talep No” sunu aldıkları kadro ve pozisyonları 18/11/2013 tarihinde www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olan Tercih Kılavuzundan rahatlıkla bulabileceklerdir.  
 
Bu programlar tercihte bulunacak adaylara yapacakları tercihlerde yardımcı ve bilgilendirmeye yönelik olup, 18/11/2013 tarihinde www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olan 2013/2 KPSS Tercih Kılavuzunu dikkatlice okumaları ve tercihlerini bu Kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.
 
KPSS Tercih Bilgi Sisteminin kullanmaktan dolayı doğabilecek hatalardan, hukuki sorunlardan ve mağduriyetlerden Başkanlığımız sorumlu değildir.
 
KPSS Tercih Bilgi Sisteminin her hakkı saklı olup, Devlet Personel Başkanlığından izin alınmadan yayımlanamaz.

<< Önceki Haber 2013/2 KPSS Tercih Kılavuzu - ÖSYM KPSS tercih robotu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER