2014 YGS'de başarılı olmak isteyenler için çok önemli tavsiyeler

ÖSYM'nin yapacağı 2014 YGS'de, Türkçe, Matematik ve Geometri sorularını cevaplayacak öğrencilere kritik uyarılar ve ders ders tüyolar...

2014 YGS'de başarılı olmak isteyenler için çok önemli tavsiyeler

Sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin kaygı ve korkuları daha da artıyor. ÖSYM'nin hazırladığı 2014 YGS'de başarılı olmak isteyen adayların hem sınav anına kadar iyi bir zaman yönetimine sahip olmaları hem de moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerekecek. Fem Yayın Merkezi Rehberlik Koordinatörü  Faruk Ardıç YGS'de karşınıza çıkacak sorularla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Bugün, sınav öncesi öğrencilere adeta ilaç gibi gelecek Türkçe, Matematik ve Geometri dersleriyle ilgili uyarıları yayınladık. Yarın ise Coğrafya, Tarih, Felsefe gibi sözel derslere dair bilgileri paylaşacağız.

FEM Türkçe Yayın Kurulu
·         YGS Türkçe testinde sorular müfredata uygun olarak soruluyor.
·         4 yıldır gelen soruların çoğu beklenildiği gibi anlam sorularından oluşuyor.
·         Öğrencilerin en çok şikâyet ettiği konu paragraf sorularının sayıca fazla olması. Bu durum öğrencilere zaman kaybettirdi çoğu öğrenci sınavı yetiştirmemekten şikâyetçi oldu. Adayların sürprizlere açık olması gerekir.
·         YGS Türkçe testinde dil bilgisi konuları taranırken karma soru tipi tercih ediliyor.
·         OSYM, yazım yanlışı ve noktalama işareti sorularında TDK İmla Kılavuzu dikkate alıyor.

FEM Matematik Yayın Kurulu
·         YGS sınavındaki temel matematik testi geometri dâhil 40 sorudan oluşmakta olup 9. sınıf ve ilköğretimde gösterilen konuların tamamını kapsamaktadır.
·         Temel matematik testindeki sorular her öğrencinin çözebileceği çok basit soruların yanında yoruma dayalı, öncüllü sorulardan ve birkaç belirleyici soru tipinden oluşmaktadır.
·         YGS de başarılı olabilmek için, sistemli bir şekilde çalışıp, konu iyice anlaşıldıktan sonra, çıkmış sınav soruları, test ve soru bankaları ile pratik yapılmalıdır.
·         Matematik sorularının işlem ağırlıklı olması zor olmadığı halde çözümler için vakit alabilir. Bu durumda turlama tekniği uygulanmalıdır.

FEM Geometri Yayın Kurulu
·         YGS geometri soruları, görsel algı yeteneğini ve bu algının matematiksel işlemlerle birleştirilerek problem çözme yeteneğini ölçmektedir.
·         Sorular çoğunlukla basit ve temel bilgilerle çözülebilir. Ancak 2 - 3 tane seçici soru gelebilir.
·         Geometriye ilgi duyarak çalışmış ve yeterince soru çözmüş olan bir öğrenci, YGS deki geometri sorularının tamamını çözebilir.
<< Önceki Haber 2014 YGS'de başarılı olmak isteyenler için çok önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER