2014 YGS'ye 4 gün kala adaylara başarı sağlamak için önemli tavsiyeler!

ÖSYM'nin yapacağı 2014 YGS'de, Tarih, Coğrafya, Felsefe sorularını cevaplayacak öğrencilere kritik uyarılar ve önemli tüyolar...

2014 YGS'ye 4 gün kala adaylara başarı sağlamak için önemli tavsiyeler!

YGS için son 4 gün... Sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin kaygı ve korkuları daha da artıyor. ÖSYM'nin hazırladığı 2014 YGS'de başarılı olmak isteyen adayların hem sınav anına kadar iyi bir zaman yönetimine sahip olmaları hem de moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerekecek. Fem Yayın Merkezi Rehberlik Koordinatörü  Faruk Ardıç YGS'de karşınıza çıkacak sorularla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

FEM Fizik Yayın Kurulu

-    YGS’ de fizik sınavında 14 soru soruluyor. Bu soruların tamamı ilköğretimde okutulan fen bilgisi dersi ile liselerde okutulan        fizik dersinin müfredatı müfredatını kapsıyor.
-    Tüm öğrenciler 8.sınıfın sonuna kadar fen bilgisi ve 9.sınıfın sonuna kadar fizik dersini zorunlu ders kapsamında görüyor.
-    Bu nedenle YGS de 10,11 ve 12 sınıf konularından ileri düzeyde soru çıkması ihtimali pek yok.
-    Ancak 10, 11, 12 sınıflarının konularının sade hali ilköğretimde olduğu için bu konulardan basit düzeyde soru sorulabilir.

FEM Kimya Yayın Kurulu

    -YGS Kimyada bu sene YGS’de geçen yılın paralelinde bir sınav bekliyoruz. Bu yıl sınava girecek öğrenciler 6.7.8 ve 9. Sınıfta       hangi konuları gördüyse bu müfredat dâhilinde soru gelecektir.
-    Genelde YGS kimya şimdiye kadar kolay oldu, öğrencileri zorlamadı, muhtemelen bu yıl da kolaylıkla yapabilecekleri bir      
      sınav olacaktır.
-    Konuların çoğu sözel ağırlıklı olduğundan eşit ağırlık ve sözel öğrencilerinin de çalıştıklarında rahatlıkla yapabilecekleri    
      sorular olacaktır.

FEM Biyoloji Yayın Kurulu

-    YGS'de biyoloji dersinin diğer branşlardan en önemli farkı, konu sınırlamasının olmamasıdır. İlköğretim 6,7,8 ile        
     ortaöğretim 9. sınıfında anlatılan tüm konulardan sorular gelebilmektedir.
-    Bazı sorular müfredatla ilgili olsa da sorunun içindeki bazı seçenekler müfredat dışı bilgiyi içerebilmektedir.
-    Sorular temel biyolojik bilgileri yorumlamaya dayalı olup genel anlamda kolay olmaktadır.
-    Sadece 1 veya 2 soru biraz daha seçicilik özelliği göstermektedir.
-    İlköğretim 6.7.8 bilgilerinin unutulmuş olması ve bu kısımdan da soru gelmesi biyoloji sorularının çözülebilme oranını düşürmektedir.

<< Önceki Haber 2014 YGS'ye 4 gün kala adaylara başarı sağlamak için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER