24 Kasım Öğretmenler Günü için en güzel sözler

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenlerimizi sevindirecek 24 Kasım Öğretmenler Günü için tarihi önem ve en anlamlı sözleri sizler için bir araya getirdik. Google da 24 Kasım Öğretmenler Günü unutmadı ve Doodle yaptı. Google'ın açılış sayfasını süsleyen 24 Kasım Öğretmenler Günü Doodle'ı çok beğenildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü için en güzel sözler

24 Kasım Öğretmenler Günü bugün tüm yurtta çoşku ile kutlanıyor. Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google da bu çoşkuya ortak oldu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü için çok özel bir Doodle hazırladı.

Hem öğretmenleri hem de öğrencileri tatlı bir heyecan sardı. Öğrenciler öğretmenlerinin bu özel gününü en güzel şekilde kutlamak için hazırlık yaparken, öğretmenler ise yetiştirdikleri öğrenciler tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşayacak.

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Öğretmenler Günü Sözleri

Her Yıl 24 Kasım'da değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü ' nü kutluyoruz.

*Ögretmen, Dogan Gunese Benzer. Etrafini Aydinlatarak Karanliklara Meydan Okur.
 
*Bir Ulusun Cagdas Ulkeler Duzeyine Erisebilmesi; Egitim Ve Ogretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yontemlerle Yurutulmesi Ile Ancak Mumkun Olabilir. ögretmenler Gunun Kutlu Olsun 

*Dunyanin En Degerli Varliklari Olan Siz Ogretmenler! Bugun, Turk Ogretmeninin Seref Gunudur. Ona Olan Saygiyi Yenileme, Onun Yuceligini Anma Gunudur. Boyle Anlamli Bir Gunde Hepinizi Sevgiyle, Candan Kutluyoruz 

*Çocuklarimizin Yetismesinde Buyuk Rol Oynayan, Her Turlu Fedakârligi Gosteren Sizlere Cok Borcluyuz. Oğretmenler Gununuz Kutlu Olsun 

*Siz Ogretmenler “sevgi elcileri” siniz. Sinifta yasama sevinci, Toplumda huzur, ülkede baris, meslektaslari arasinda demokratligin simgesisiniz. 

*Siz Kara Goklerin Yildizlari, Isitin Yurdumuzu Sabaha Kadar! Ama Duse Kalka, Ama Yigit, Ama Umutlu… Alin Benim Gonlumden De O Kadar. Ve Onlar, Yildizlar Gibi Gozleri Isil Isil Yananlar! Oyuncak Icin Degil, Kagit Kalem, Kitap Icin Aglayanlar. Cahit Kulebi 

*Ögretmen, Bir Bahcivandir. En Guzel Gulleri O Yetistirir. Hic Yorulmadan, Bikmadan, Usanmadan Bahcesindeki Gullere Su Verir Ve Onlarin Bakimini Titizlikle Yapar. 

*Ögretmenler, Altin Kanatli Kelebeklerdir. çiceklerin Arasindan Hic Yorulmadan, Devamli Ucarlar. çiceklerine Toz Kondurmamaya Calisirlar. 

*Ögretmen, Ogrencilerinin Uzerine Titreyendir. Gomlegimizin Dugmesi Acilinca Eliyle Kapatan, Alnimiz Terleyince Mendiliyle Kurulayan, Ayagimiza Tas Dokunsa Bizden Once Uzulendir. 

* Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. (Atatürk)

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. (Atatürk)

* Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. (Atatürk)

* Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. (Atatürk)

* Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. (Atatürk)

* Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.(Atatürk)

* Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)

* Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen)

* Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Atatürk)

* En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur. (Atatürk)

* Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.(Atatürk)

<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü için en güzel sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER