'7 Kıtanın 7 Rengi' Fatih Üniversitesi'nde buluştu!

109 ülkeden 15 bin öğrenci bugün Fatih Üniversitesi Kampüsünde dünyaya kardeşlik ve barış mesajları yolladı...

'7 Kıtanın 7 Rengi' Fatih Üniversitesi'nde buluştu!

Festivalde Türkçe’ye ve kültürümüze katkıda bulunan isimlere özel hediyeler verildi. 7 Kıta 7 Renk Kültür Sanat Festivali kapsamında, Türk Dili ve Kültürünün tanıtımına katkılarından dolayı Türkçe Derneği Başkanı Dr. Ali Ursavaş, TRT Haber kanalında sunduğu Yol Arkadaşım isimli belgesel programı ile Anadolu kültürlerinin tanıtımına katkılarından dolayı Nilgün Esin, NTV kanalında yayınlanan Zaman Yolcusu isimli belgesel programı ile  kültürler arası tanışmaya yaptığı katkılarından dolayı Ahmet Yeşiltepe ve Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına yaptığı katkılarından dolayı Ali Sabancı ödül aldılar.

Açılış töreninde söz alan Fatih Üniversitesi Rektörü Ali Şerif Tekalan, “Biz bir dünya üniversitesi olduğumuzu iddia ediyoruz. Bu etkinlik bunun kanıtıdır. Eğitim için bizleri tercih eden öğrencilerimizi daha iyi tanımak ve anlamak için bu etkinliğimizi her yıl düzenliyoruz. Bizler onları her yönleri ile önemsiyoruz.” dedi.

Ali Sabancı ödülünü aldıktan sonra kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Sabancı, “Önyargıları ortadan kaldırdığınızda dünyayı kucaklıyorsunuz. Ödül için teşekkür ederim. Önyargılarla olmuyor. Gelip görmek lazım. Gerçekten çok etkilendim” dedi.

Açılış töreni sonrası verdiği konferansta öğrencilere seslenen Sabancı, “Hepinize ilk tavsiyem bir iş görüşmesinde size sağlanacak olanaklardan çok onlara kazandıracaklarınız karşısında ne alacağınızı sorgulayın. Size cep telefonu verip vermemelerinin bir önemi yok ama sizin kazandıracağınız değere biçtikleri pahayı önemseyin. Bizler Pegasus ailesi olarak paylaşımcı bir zihniyetle sistem kurduk ve bu sistemle büyüdük. Bizde herkes kendi işi gibi çalışıyor çünkü şirket ne kadar karlılık elde ederse onlarla paylaşıyoruz. Sistemi ilk kurduğumuzda bana artık tatile çıkabilirsiniz dediler. İş hayatınızda önemli olan sizin katma değerinizdir. Bunu önemseyen kurumlarda çalışmanızı isterim.” dedi...
 
Eğitimleri için ülkemizin en seçkin üniversitelerinden Fatih Üniversitesini tercih eden yabancı öğrenciler yurt dışı temsilcilikleri ile işbirliği içinde kendi kültürlerini katılımcılara tanıtıyor.
 
Fatih Üniversitesi kurulduğu günden bu yana yabancı öğrenciler için tercih sebebi oldu. Verilen eğitimin kalitesinden akademisyen kadroların uzmanlığına, bir dünya üniversitesi altyapısından uluslararası eğitim kurumlarıyla yapılan işbirliklerine kadar birçok başlık yabancı öğrencilerin ilgilerini artırdı. Fatih Üniversitesi yıllardır yaptığı “7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali” ile onların dünyasını ülkemizle buluşturuyor. Yaşamda ve kültürde benzerlik ve farklılıkların göz önüne geldiği birlikte yaşama kültürünün daha da geliştiği festival bu yıl da çok renkli geçecek.



<< Önceki Haber '7 Kıtanın 7 Rengi' Fatih Üniversitesi'nde buluştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER