Afganistan’daki Türk okulları alınmadık madalya bırakmadı

Afgan - Türk okulları, uluslararası bilim olimpiyatlarında aldıkları madalyalar ile göz dolduruyor.

Afganistan’daki Türk okulları alınmadık madalya bırakmadı

Afganistan'da faaliyet gösteren Afgan - Türk okulları, uluslararası bilim olimpiyatlarında aldıkları madalyalar ile göz dolduruyor. Afgan - Türk okulları öğrencileri bu yıl toplam 204 madalya alarak ülkelerinin gurur kaynağı oldu. Türk okulları geçtiğimiz yıl olimpiyatlarda toplam 147 madalya almıştı.

Öğrencilerin teşvik edilmesi ve başarılarının devam etmesi adına Kabil’deki Afgan - Türk okulunda bir ödül töreni düzenlendi. Törene; Afganistan Eğitim Bakanı Dr. Faruk Vardak, İktisat Bakanı Abdul Vadi Arğandival, Kızılay Başkanı Fatma Geylani, Yüksek Mahkeme Başkan Yardımcısı Dr. Behavuddin Baha, Hac ve Evkaf Bakan Yardımcısı Munib Sahip, Sosyal İşler Bakanı Yardımcısı Ehsamuddin Emrah, Afgan Türk Çağ Eğitim Kurumları (ATCE) Yönetim Kurulu Başkanı Numan Erdoğan gibi önemli isimler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan ATCE Yönetim Kurulu Başkanı Numan Erdoğan, öğrencilerin 2014 yılındaki uluslararası farklı bilim olimpiyatlarından 57 altın, 73 gümüş ve 74 bronz toplam 204 madalya alarak büyük başarıya imza attıklarını ifade etti.

Programa katılan üst düzey bürokratlar madalya kazanan öğrencilere tek tek madalya taktı ve değişik hediyelerle öğrencileri ödüllendirirken, Eğitim Bakanı Dr. Faruk Vardak ise altın madalya kazanan öğrencilere ödüllerini verdikten sonra bir konuşma yaptı. 

Vardak, Türkiye'nin her zaman Afganistan'a eğitim alanında destek verdiğini söyledi. Vardak, "Bugünkü törenin amacı, Afgan - Türk okullarının yüksek eğitim kalitesini ve bu okullarda okuyan öğrencilerin gösterdikleri gayretin kutlanmasıdır. Bu okulların, öğrencilerine, öğretmenlerine ve yönetim kademesine kazandıkları başarılar ve aldıkları madalyalar dolayısı kalpten tebriklerimi sunuyorum. 2003 yılından buyana öğrenciler 563 madalya kazandı. Geleceklerde bu sayıların kat be kat artığını ve göklere kadar ulaşacağını arzu ediyorum.” dedi. 

BU ÖĞRENCİLER GELECEĞİN ÜMİT KAYNAĞIDIR

Program sonunda Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Eğitim Bakanı Faruk Vardak, Türk okulları öğrencilerinin elde etikleri başarıları takdir etmek için burada bulunduğunu aktarırken, bu öğrencilerin Afganistan'ın geleceği için bir ümit kaynağı olduğunu aktardı.

Vardak, “1995 yılında beri bu gençleri görüyorum tedrici olarak inkişaf ediyorlar. Bunların kendilerine öz güvenlerinden dolayı bugün uluslararası olimpiyatlara katılıyor ve büyük başarılar elde ediyorlar. Bu Afganistan’ın gurur kaynağı olmasıyla beraber eğitim camiasının, hem de Afgan ve Türk kardeşliğinin gurur kaynağıdır.” diyerek duygularını paylaştı.

Afganistan’daki Türk okulları, geçtiğimiz yıl uluslararası olimpiyatlarda toplam 147 madalya kazanmıştı. Bu yıl ise madalya sayısını 204’e çıkardı. Bugüne kadar alınan toplam madalya sayısı ise 563 oldu.

Madalya alan öğrenciler ise, kendilerine her türlü desteği veren öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ettiler.
<< Önceki Haber Afganistan’daki Türk okulları alınmadık madalya bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER