Artık hiç bir çocuk başarısız olmayacak

Türkiye’nin ilk Zihin Geliştirme Programı olan GETUP, “Artık hiçbir çocuk başarısız olmayacak.” sloganı ile bayilik ağını genişletiyor...

Artık hiç bir çocuk başarısız olmayacak

GETUP, bilimsel tabanlı ve dünya standartlarına uygun geliştirilmiş olan Zihin Geliştirme Programı ile çocuklarımızı ufukları geniş, hayatı yorumlayabilen ve zihin performanslarını maksimum düzeyde kullanabilen fertler sınıfına yükseltmek için çalışıyor.  Vermiş oldukları eğitimin öneminin her geçen gün arttığını belirten GETUP Türkiye Koordinatörü Melda Hazel Sandıkçıoğlu şunları ifade ediyor: “21. Yüzyılda özellikle bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler ülkemizde toplumsal ve kültürel değişimlere neden olmuştur. Bu değişimlerin en çarpıcı tesirleri, çocuklarımızın zihin ve kişilik gelişimlerinde gözlemlenmektedir. Günümüzde aşırı derecede ve bilinçsizce kullanılan bu teknolojiler çocuklarımızın dikkat, hafıza, mantık muhakeme gibi temel zihinsel fonksiyonlarında ciddi sorunlara yol açmaktadır. Kültürel değişimlerin beraberinde getirdiği diğer bir takım etkenler de çocuklarımızın bu bilişsel gerileyişinde önemli derecede tesirde bulunmaktadır. Düzensiz beslenme, uyku problemleri, sosyal ve kültürel yabancılaşma gibi bir dizi etken, bu gerileyişte belli oranlarda risk faktörü olarak yerini almaktadır. Bütün bu etkenler nedeniyle zihinsel yeteneklerini ve algılama kabiliyetlerini aktif halde kullanamayan çocuklar okulda ve sosyal ilişkilerinde problem yaşamaktadır. Çocuklarımızın içinde bulunduğu bu durum, davranış bozukluklarına da zemin hazırlamaktadır. Yaşadığımız çağı ve çağın getirdiği değişimleri reddedemeyiz; ancak teknolojiyi kontrol altına almak ve çocuklarımızın zihinsel yeteneklerini artırmak zorundayız. GETUP, çocukların zihinsel performanslarını arttırarak gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. GETUP, bu maksadını gerçekleştirirken, her çocuğun kendine özgü bir öğrenim şekli olduğunu bilerek; buna yönelik sistemler geliştirmektedir.”

Çocukların zihinsel ihtiyaçlarına göre eğitim materyali üretebilmek için farklı sahalardan uzmanları biraya getirerek kendi bünyesinde Genius Academy adı altında bir araştırma ve geliştirme birimi kuran GETUP, bu saygın ekiple çocukların bilişsel yeteneklerini geliştirecek binlerce özgün ve özel uygulama üretiyor.

2009 yılında kurulan ve Genel Merkezi Kocaeli’de bulunan GETUP, halen 12 olan bayi sayısını 2014 yılı sonunda 100 bayiye çıkarmayı hedefliyor. 

GETUP ZİHİN GELİŞTİRME PROGRAMI NEDİR?

  • İnsan beyninde yani zihnimizde ‘öğrenme’ ile ilgili üç temel fonksiyon vardır: “Dikkat, Hafıza ve Mantık Muhakeme.
  • Doğumdan itibaren bu fonksiyonlar yoğun ses, ışık, hareket, sinyal gibi çağımıza özel nedenlerle sürekli saldırı altındadır.
  • Çağımıza özel nedenlerin dışında teknolojinin yanlış kullanımı ve çeşitli düzensiz alışkanlıklar da zihnimizin işleyişine zarar vermektedir.
  • Çok zeki olduğu bilinen çocuklarda bile geçerli olan bu durum, öncelikle özgüvenle ilgili sıkıntılar oluşturmaya başlar.
  • Özgüven problemi yaşayan bir çocuk, ‘öğrenme’ ile ilgili en büyük darbeyi yemiş olur. Bu durumun devamında ise ‘Dikkat’ sıkıntıları yaşanır.
  • Dikkat, ‘öğrenme’ için o kadar önemlidir ki aktif olarak gözlem ve dinleme yapamayan bir çocuk, aktarılan bilgilerin çoğunu hafızasına depolayamaz.
  • Bilgiyi tam olarak alamayan ve depolayamayan hafıza, elde ettiği verilerle tam bir kanaat oluşturamaz ve yorumlama güçlüğü yaşar.
  • Öğrenilen yeni bir bilgiyi yorumlayamamak, yaşam için çok önemli bir fonksiyon olan ‘Mantık Muhakeme’nin gelişimini engeller.
  • Zekâ potansiyeli ne kadar yüksek olursa olsun, zihin fonksiyonlarını tam olarak kullanamayan bir çocuğun zamanla davranışları da bozulur.
  • GETUP, tüm bu olumsuzlukları tersine çevirmek ve çocuklarımızın zekâ potansiyellerini zihnin tüm fonksiyonlarıyla kullanmalarını sağlamak için 2009’da kurulmuştur.
  • Eğitimlerimizde, çocukların zihin fonksiyonlarını artırmak amacıyla özel olarak üretilmiş ve faydası kanıtlanmış ‘Kâğıt-Kalem’ uygulamaları kullanılmaktadır.
  • Ayrıca çocuklarımız, -zihnin hız ve koordinasyon gücünü artırmak için- bilgisayar ve ödüllü bilişsel oyunlarla desteklenmektedir.
  • Bilimsel ve güvenilir eğitim sistemi ile büyük takdir toplayan GETUP, kurulduğu günden bu güne yüzlerce çocuğun zihin fonksiyonlarını maksimuma çıkarmıştır.
  • GETUP’la zihin fonksiyonlarını tam olarak kullanmaya başlayan çocuklar, hem akademik hem de sosyal anlamda inanılmaz başarılar elde etmişlerdir.
  • Çocuklarda elde edilen bu başarı GETUP Genel Merkezinin Türkiye Geneli tüm bayilerinde yaptırdığı ‘Veli Anketi’ne de %100 memnuniyet olarak yansımıştır.
  • “Hayatta en trajik şey bir yeteneğin heba olmasıdır.” Gelin, çocuklarımızın zekâsını keşfedelim ve geliştirelim.
<< Önceki Haber Artık hiç bir çocuk başarısız olmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER