Bakın Güneydoğu'nun 52 TEOG birincisi nereden çıktı

Güneydoğu illerinden 52 öğrenci TEOG’da rekor bir başarıya imza attı.

Bakın Güneydoğu'nun 52 TEOG birincisi nereden çıktı

Güneydoğu illerinden 52 öğrenci TEOG’da rekor bir başarıya imza attı. 120 sorunun tamamını doğru cevapladılar. Sınav sonuçlarında en dikkat çekici husus ise derecelerin çoğunluğunu hükümetin kapatmak için kanun çıkardığı dershanelere giden öğrencilerin toplaması oldu.

Güneydoğu’da yıllardır yüz binlerce öğrencinin fen ve Anadolu liseleri ile üniversite kapılarını aralamalarını sağlayan dershaneler, TEOG’da önemli bir başarıya imza attı. Bölge illerindeki dershane öğrencileri son yılların başarı rekorunu kırdı. Güneydoğulu 52 öğrenci dershane sayesinde 120 net çıkardı. Anafen Dershaneleri’ne giden öğrencilerden Diyarbakır’da 16, Şanlıurfa’da 15, Batman’da 8, Adıyaman’da 4, Mardin’de 3, Şırnak’ta 2, Muş’ta 2, Bingöl’de 1 ve Bitlis’te 1 öğrenci bütün soruları doğru cevapladı. Ortaya çıkan tablo, batı illerindeki akranlarına göre daha dezavantajlı durumda olan öğrencilerin dershane sayesinde bu farkı kapattığını bir kez daha gösterdi.
'AİLELERİN DESTEĞİ VE DERSHANELERİN SİSTEMLİ ÇALIŞMASI...'
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre Güneydoğu’da yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösteren Anafen Dershaneleri’nin 52 öğrencisi 120 soruda 120 doğru yaparak bölge rekoru kırdı. Anafen Dershaneleri Diyarbakır Ofis Şube Müdürü Mustafa Kaya, başarının öğrencilerle birebir ilgilenmenin sonucu olduğunu belirterek dershanelerin eğitim için yardımcı kurumlar olduğunu söyledi. Kaya, dershanelerin eğitim seviyesinin yükseltilmesinde ciddi katkılarının olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Güneydoğu’daki Anafen Dershaneleri’nin ortaya koyduğu bu başarının çok önemli olduğunu anlatan Kaya, “Özellikle bölgenin içinde bulunduğu şartlar da düşünüldüğü zaman bu başarı dershanelerin sistemli çalışması ve ailelerin de desteği ile daha çok önem arz ediyor. ‘Sevgi Çiçeği’ Anafen Dershaneleri fen liseleri, Anadolu liseleri ve özel okullara hazırlıkta sürekli özgün uygulamaların, yeni ve farklı anlayışların öncüsü oldu. Bunu yıllardır başarılarıyla gösterdi.” dedi. Eğitimi her türlü ticari kaygıdan uzak tutarak Güneydoğu’ya renk kattıklarını ve eğitimin seviyesinin yükselmesi için çaba harcadıklarını dile getiren Kaya şu bilgileri verdi: “Bu özveriyle uygulanan programın doğal neticesi olarak da Anafen öğrencileri, gerek bireysel Türkiye derecelerinde gerekse toplu kazandırma oranlarında rakiplerinden her zaman bir adım önde olmuşlardır. Son olarak yapılan TEOG sınavında bölgenin gururu haline geldik. Öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı.” 'DERSHANE ÖĞRETMENLERİMİZ GECE GÜNDÜZ İLGİLENİYOR'

Anafen Dershaneleri’nde TEOG’da tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilerden A.K. dershanedeki öğretmenlerin kendileriyle gece gündüz ilgilendiğine dikkat çekti: “Dershane olmasaydı başarılı olabilirdim ama 120 net yapamazdım. Ağabeyim ve bazı akrabalarım da dershane sayesinde hem lise hem de üniversite kazanmıştı.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Bakın Güneydoğu'nun 52 TEOG birincisi nereden çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER