Bilim olimpiyatlarında madalya kazanan yaşadı

Bilim olimpiyatlarında madalya alanlar tıp, diş ve eczacılık fakültelerine sınavsız girebilecekler..

Bilim olimpiyatlarında madalya kazanan yaşadı

Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen bilim olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında biyoloji alanında dereceye giren adaylar isterlerse sınavsız olarak devlet üniversitelerinde; Biyomedikal,Gıda, Moleküler, Biyo Mühendislik, Biyosistem Mühendisliği, Diş Hekimliği, Eczacılık, Genetik Ve Tıp Fakültelerine girebilecekler.

Bilgisayar alanında dereceye giren adaylar; Bilişim, Bilgisayar, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme, Mekatronik Gibi Mühendisliklerine sınavsız girebilecekler.

Matematik alanında dereceye giren adaylar; Bilgisayar, Bilgisayar Ve Yazılım, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Endüstri, Endüstri Ve Sistem, Geomatik mühendisliklerine sınavsız girebilecekler.

Kimya alanında dereceler giren adaylar; çevre, Deri, Diş Eczacılık, Endüstri, Gıda, Hidrojeoloji Mühendisliklerine sınavsız girebilecekler.

Fizik alanında dereceye giren adaylar; Çevre, Elektrik-Elektronik, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Ve Haberleşme, Fizik, Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri, Uzay, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Makine Ve İmalat, Nanoteknoloji, Malzeme, Mekatronik,  Otomotiv , Polimer, Tekstil Uçak, Uçak ve Uzay Mühendisliğine sınavsız girebilecekler. 

Enerji verimliliği alanında dereceye giren adaylar; Elektrik-Elektronik, Elektrik, Elektronik, Enerji Sistemleri, Makine,  Mekatronik, Nükleer Enerji Ve Üretim Mühendisliğine sınavsız girebilecekler. 

Psikoloji alanında dereceye giren adaylar; Antropoloji, Çocuk Gelişimi, Felsefe, Halkbilim, Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan ve Toplum Bilimleri, Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikoloji, Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölümlere sınavsız girebilecekler.

Sosyoloji alanında dereceye giren adaylar; Arkeoloji,  Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sanat Ve Sosyal Bilimler Programları, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tarih, Hukuk gibi bölümlere sınavsız girebilecekler.

Tarih alanında dereceye giren adaylar; antropoloji, arkeoloji, felsefe, sanat tarihi, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, uluslararası ilişkiler bölümlerine sınavsız girebilecekler. Vakıf üniversitelerinden burslu programlar hariç diğer programlara sınavsız geçiş hakkı tanıyor.

Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü



<< Önceki Haber Bilim olimpiyatlarında madalya kazanan yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER